MOZZART Sport: Detalji transfera Marka Marina – posao od 7.500.000 dolara, ne idu sve pare Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.01.20. | 10:41

Prvo će morati da bude namiren Olimpijakos, doskorašnjem kapitenu ugovor do leta 2022.

Mesecima su obletali Arapi oko Marka Marina, čekali povoljan trenutak kao ptica gabriljivca i ulovili ga. Kapiten Crvene zvezde pomalo iznenađujuće je prodat u Saudijsku Arabiju, ali daleko od toga da taj posao nije nagovešten, makar stidljivo.

Krajem prošle godine, neposredno posle odlaska Vladana Milojevića sa klupe, počele su da kruže informacije da bi i crveno-bela „desetka“ mogla da napusti klub sa Marakane. Pominjalo se da je u sferi interesovanja kluba iz arapskog sveta, ali se ime kluba nije znalo u javnosti. Tek danas postalo je jasno da je reč o Al Ahliju i da je velikan iz tog dela sveta uspeo da dobije vredno pojačanje.

Izabrane vesti

Prema saznajima MOZZART Sporta, Marin je u početku odbijao pomisao da se preseli na Bliski istok, međutim, u subotnjim popodnenim satima počeo je da se „lomi“, da bi jutros osvanuo na sajtu Al Ahlija, kao novo pojačanje tog kluba. Ukoliko prođe lekarske preglede, a to je u najvećem broju slučajeva samo formalnost, posao će biti ozvaničen.

Ono što je jasno jeste da je kompletan posao vredan 7.500.000 dolara, s obzirom da Arapi trguju u američkoj valuti. Naš portal donosi vam i eksluzivna sazanja o finansijskim detaljima.

Al Ahli će na ime obeštećenja proslediti Crvenoj zvezdi 2.500.000 dolara i to u dve jednake rate, s tim da ne ostaje ceo iznos beogradskom klubu. Od pomenute sume na ime obeštećenja deo će biti prosleđen Olimpijakosu, jer je takav dogovor postignut leta 2018, kad je iskusni vezista došao u Beograd. Sporazum predviđa da se od ukupne sume obeštećenja najpre odbije 700.000 evra koliko je Zvezda već platila Grcima, a ostatak se deli tako što 70 odsto novca ostaje prvaku Srbije, a preostalih 30 procenata ide u Pirej. Sličan model saradnje primenjen je i u slučaju Milana Pavkova, kad je korpulentni napadač prelazio iz niškog Radničkog na Marakanu. Suštinski, Zvezda će, kad se novac prevede u evre, inkasirati oko 1.700.000 evra, a Olimpijakosu sleduje oko 500.000.

Što se tiče ličnih uslova Marka Marina, ugovor je na dve i po godine, do leta 2022. Zarada je 2.000.000 dolara po sezoni, što znači da će, ako do kraja ostane u Džedi, inkasirati 5.000.000 dolara.

Nije loše za jednog 30-godišnjaka.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara