Nemanja Motika u Zvezdi (©Starsport)
Nemanja Motika u Zvezdi (©Starsport)

Mozzart Sport saznaje: Motika je Zvezdin za 1.500.000 evra i 15 odsto!

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 11:38

U Ljutice Bogdana veruju da će izrasti u igrača sa osmocifrenom cenom

Nije možda igrač koji će odmah da garantuje dvocifren broj golova i asistencija, ali u Ljutice Bogdana su uvereni da će izrasti u igrača sa osmocifenom cenom. I zato su oduševljeni zbog toga što su prema poslednjim informacijama uspeli da dovedu Nemanju Motiku!

Kako saznaje Mozzart Sport, Crvena zvezda je dogovorila sve oko transfera supertalentovanog krila minhenskog Bajerna.

Izabrane vesti

Iako je u nemačkim medijima isprva plasirana informacija o obeštećenju od 2.000.000 evra, prema našim saznanjima uslovi transfera su nešto drugačiji.

Zvezda će naime za 18-godišnjeg srpskog reprezentativca platiti 1.500.000 evra, u tri rate od po 500.000, a Bajern će zadržati i 15 odsto od naredne prodaje.

Crveno-beli su već dugo u tajnosti radili na projektu koji je u fudbalskoj javnosti okarakterisan kao prava bomba za srpske uslove, jer na Topčiderskom brdu se nadaju da bi Motika za Zvezdu mogao da bude ono što je Dani Olmo bio za zagrebački Dinamo: da isporuči na terenu i potom klubu donese ozbiljnu zaradu. Ne manju od 10.000.000 evra.

Motika i jeste preozbiljan potencijal, ove sezone je za drugi tim Bajerna na 24 utakmice postigao čak 15 golova uz osam asistencija u četvrtoj ligi Nemačke. Davao je golove i u Ligi šampiona za Mlade i juniorskom Kupu. Trenirao sa prvim timom Julijana Nagelsmana, ali nije baš mogao do minuta u konkurenciji aždaja kakvi su Leroj Sane, Kingsli Koman, Serž Gnabri i Džamal Musijala.

Na stadionu “Rajko Mitić” bi mogao da dobije šansu kakvoj se nadao, pa je i sam Motika od starta bio rad da se preseli u Beograd. Problem je bio ubediti Bajern da ga se odrekne, jer je Motika i prema svim prognozama u Minhenu projektovan za velika dela. S tim da u tako velikom klubu objektivno ne bi u skorije vreme dobio priliku da pokaže šta zna.

Otud Zvezda, koja je prethodno dogovorila i dolazak Nemanjinog godinu mlađeg brata Nikole. Svakako je pomoglo i to što je Nemanja, kako je javno rekao u intervjuu baš za Mozzart Sport, i sam navijač Crvene zvezde.

Navijam za Crvenu zvezdu, ali nisam imao prilike da prisustvujem utakmicama u Srbiji. Žao mi je što Zvezda nije ušla u Ligu šampiona, međutim i Liga Evrope je uspeh. Gledao sam crveno-bele u Minhenu pre dve godine. Mnogo poznanika iz Srbije mi se javilo pred tu utakmicu, pitalo za kartu. Trudio sam se da izađem svima u susret. Naručio sam maksimalan broj ulaznica, onoliko koliko sam imao pravo. Mislim da niko od članova kluba nikada nje potraživao toliko karata”, uz osmeh se prisetio Motika.

Nemanja Motika je inače rođen u Berlinu, imao je poziv i da zaigra za reprezentaciju Nemačke, ali se opredelio za Orliće (trenutno je član U19 selekcije), jer…

Samo sam čekao da doživim taj osećaj da obučem dres Srbije, da se prekrstim, poljubim grb. Taj osećaj je jedinstven. San mi je da isto iskusim i u seniorskoj reprezentaciji Srbije”.

Čini se: veliki posao za crveno-bele.

 


tagovi

Nemanja MotikaZimski prelazni rok 2022FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara