Milisav Popović (©YouTube)
Milisav Popović (©YouTube)

Mrkelin biser se zagubio u Australiji, pa "izronio" u bugarskoj drugoj ligi

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.10.21. | 10:24

Nekadašnji omladinac Srbije Milislav Popović od ovog leta nosi dres Strumske Slave iz Radomira, za koju je već odigrao više utakmica nego za bilo koji drugi klub u seniorskom fudbalu. Mladog napadača u ponedeljak očekuje duel sa Minjorom u Perniku, u okviru 11. kola šampionata

Da li se sećate Milislava Popovića? Pre svega pet godina, dok je on još učio fudbalske lekcije u omladinskom timu Kelna, Fudbalski savez Srbije se borio i izborio za to da on debituje za našu reprezentaciju. Kao 19-godišnjak je obukao dres omladinske selekcije i odigrao protiv Španije. To mu je bio jedini nastup za Srbiju.

Nije karijera mladog napadača išla željenim tokom. Učio se dečak rođen u Sidneju u mlađim kategorijama Lacija, Kelna, pa zatim i Braunšvajga, ali u Nemačkoj nikada nije dobio priliku da zaigra za prvi tim. Preko austrijskog Lafnica se prošlog leta vratio u Australiju, odigrao je jednu sezonu za Mekartur, pa se u minulom prelaznom roku vratio u Evropu.

Izabrane vesti

15.00: (1,62) Minjor Pernik (3,50) Strumska Slava (5,60)

Popović ni u A-ligi nije uspeo da ostavi trag, za Mekartur je odigrao svega 50 minuta, raspoređenih na pet utakmica. Novu sreću probao je da pronađe ove godine u Bugarskoj, u dresu drugoligaša Strumske Slave. I zasad deluje da je konačno pronašao sredinu u kojoj će da dobije šansu.

Već sada je odigrao 24-godišnji Popović više utakmica u seniorskom fudbalu nego za sve ostale klubove. Bio je akter na šest mečeva u dresu Strumske Slave, postigao je dva gola i zabeležio jednu asistenciju. Priliku da dodatno popravi tu statistiku mladi Australijanac sa srpskim pasošem imaće u ponedeljak od 15 časova, kada će njegov tim u Perniku da ugosti Minjor, u okviru 12. kola Druge lige Bugarske.

Popović je prodisao u Radomiru, mestu u zapadnoj Bugarskoj nedaleko od granice sa Srbijom, nazvano po nekadašnjem vladaru te zemlje Gavrilu Radomiru, sinu daleko čuvenijeg Cara Samuila. U Strumskoj Slavi je jedan od samo dvojice inostranih fudbalera, drugi je grčki internacionalac Jorgos Efstratijadis.

Ipak, od Popovićeve karijere se očekivalo mnogo više nego što je do sada postigao. To govori i izjava tadašnjeg direktora mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije, Mitra Mrkele, iz 2016. godine za Večernje Novosti. Popović je bio klasić sa još nekim omladincima koji su dobili priliku da se pokažu u dresu Srbije, a nažalost nije jedini koji nije ispunio očekivanja.

U ovom trenutku u pet mlađih selekcija Srbije imamo skoro 50 dečaka koji su rođeni u inostranstvu, a izrazili su želju da obuku dres Srbije. Izuzetan igrač je napadač Milan Senić iz Bajer Leverkuzena. Videćete uskoro. Zatim i Lijanko Vojnović, pa sada Milisav Popović. Sve su to naša deca koja imaju kvalitet i koje želimo u dresu Srbije“, pričao je svojevremeno Mrkela.

Milsav Popović na promociji u Bugarskoj (©Instagram)Milsav Popović na promociji u Bugarskoj (©Instagram)

Taj Popovićev kvalitet do sada su videli samo Septembri iz Simitrlija i Levski iz Loma, kojima je dao po jedan gol u pobedama sa 3:1, odnosno 2:0. Protiv Levskog, kojem je u međuvremenu predsednik Gavril Gavrilov podneo ostavku jer je bio besan zbog suđenja protiv njegovog kluba, Popović je postigao gol pošto je ušao sa klupe.

Za Strumsku Slavu je od ogromnog značaja da Popović u ponedeljak opet odigra dobro, jer je Minjor jedan od najvećih rivala u borbi za viši rang. Trenutno ta dva tima dele četvrtu poziciju, sa po 23 poena, s tim što Minjor ima bolju gol-razliku.

Klub iz Pernika je jedini koji još nije doživeo nijedan poraz. Svi ostali klubovi su gubili najmanje dva puta. Minjor međutim posle 11 utakmica ima šest pobeda i pet remija.

Prošle sezone nije uspeo da savlada Strumsku Slavu. U Radomiru je izgubio sa 1:0, dok su u aprilu ove godine u Perniku odigrali 1:1.

BUGARSKA 2 – 12. KOLO

Subota

Septamvri Simitli – Spartak Varna 0:1 (0:1)

Marek – Dobrudža 1:1 (1:0)

Ludogorec II – Marica Plovdiv 3:1 (1:0)

Levski Lom – Liteks Loveč 2:3 (1:1)

Hebar – CSKA 1948 Sofija II 4:1 (0:1)

Sozopol – Montana 1:0 (1:0)

Etar – Neftočimik 4:0 (3:0)

Nedelja

Jantra – Septemvri Sofija 1:0 (1:0)

Botev Plovdiv II – Svoge 0:1 (0:1)

Ponedeljak

15.00: (1,62) Minjor Pernik (3,50) Strumska Slava (5,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Milislav PopovićBugarska 2Strumska Slava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara