Saša Mrkić ©Star Sport
Saša Mrkić ©Star Sport

Mrkić posle smene u Nišu: Fudbalu u regionu preti propast!

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.09.22. | 13:25

„Lepo ste pitali Lintu posle utakmice, za to što ga je klub istrpeo posle šest uzastopnih poraza, ja odlazim uzdignuta čela“, poručio sada već bivši trener Radničkog

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Niški Radnički će se već danas u popodnevnim časovima vratiti u žižu domaće sportske javnosti. To je nešto što svojom harizmom donosi Nenad Lalatović, koji će po treći put preuzeti kormilo tima sa Čaira.

Izabrane vesti

Ali, dok se broje poslednji sati do njegove promocije, bio bi greh ne ponuditi prostor za „oproštajnu“ izjavu smenjenom Saši Mrkiću. Ima sve pravo ovog sveta da se oseća izigranim, žrtvovanim, posebno nakon onako beskrvne partije ekipe u subotnjoj utakmici 10. kola Mozzart Bet Superlige protiv Mladosti GAT (1:1). Još jedan, ukupno četvrti, a treći u elitnom rangu, mandat na Čairu završio mu se prebrzo, ovaj još brže nego svi prethodni, trajao je svega 23 dana. Za to vreme, Radnički je odigrao pet prvenstvenih utakmica, sve u ritmu sreda-nedelja-petak-utorak-subota, i na njima osvojio sedam od mogućih 15 bodova.

"Evo, upravo častim drugare, i to sa dva pića. Prvo što sam postao trener Radničkog, drugo što sam smenjen", u šaljivom tonu na sopstveni račun, sa jasnom aluzijom na kratak boravak na klupi svog kluba, javio nam se na poziv Saša Mrkić, pa prešao na stvar:

"Lepo ste, baš vi, na konferenciji posle subotnje utakmice pitali mog kolegu Lintu za to što ga je klub istrpeo posle šest uzastopnih poraza. A šta ja da kažem?", nije mu svejedno i to ne krije Mrkić u razgovoru za Mozzart Sport.

Ali, o svemu što se u poslednjih par dana, a posebno od jutros, dogodilo na Čairu govori bez teških reči.

"Mislim da sam smenjen bez valjanog razloga. Odlazim uzdignuta čela, i zbog toga kako sam ja radio i kako se ponašao, ali i zbog toga kako je ekipa igrala. Imao sam, rekao bih, dosta slabiji tim od mog prethodnika, podigao ekipu, osvojio sedam bodova. Igrali smo dopadljivo i napadački, osim protiv Mladosti kada smo, da se zadržim samo na sportskom delu, ostali bez goriva. Nisam imao dovoljno širok roster da izguramo pet utakmica u 18 dana, bez da se to odrazi na pad energije, i eto..."

Na kraju i poruka koja u sebi sadrži sagledavanje šire slike aktuelnog trenutka ovdašnjeg fudbala:

"Ako se sećate, prva rečenica moje prve izjave kada sam postavljen na mesto trenera bila je da probam da nešto uradim za moj Radnički, ali i za ovaj region istočne Srbije. Fudbal nam umire na regionu! Sva tri superligaša su pri dnu tabele, nemamo nijednog prvoligaša, osim tog jednog koji mora da uđe iz Srpske lige svake sezone i po pravilu odmah ispada. Ista je situacija i u ligama mlađih kategorija, Niš, konkretno, nema predstavnika ni u kvalitetnoj Omladinskoj, ni Kadetskoj ligi Srbije. Nemamo trenere koji dolaze, uskoro neće biti ni igrača, dovode se stranci ispodprosečnog kvaliteta, koji nisu ni za drugi rang. Ne valja nam to i nešto mora da se promeni", zaključio je Saša Mrkić.

Kao što je pre par nedelja došao da bi (brzo) otišao, tako je Mrka i sada otišao da bi se jednog dana opet vratio u Radnički. U to uopšte ne treba sumnjati.


tagovi

Saša Mrkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara