Fudbaleri Radničkog (©Starsport)
Fudbaleri Radničkog (©Starsport)

Mrkić zateže odbranu Radničkog na debiju u Lazarevcu: Nije fudbal samo igra unapred

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 10:40

Nišlije, sa novim trenerom i omladincem na golu, večeras protiv Kolubare beže od poravnanja rekordno lošeg starta u šampionatu

Fudbaleri Radničkog večeras u Lazarevcu, u odloženoj utakmici trećeg kola Mozzart Bet Superlige, igraju između ostalog i da izbegnu poravnanje jednog negativnog rekorda. Naime, dva boda posle pet odigranih utakmica, što je trenutni saldo Nišlija, nije najlošiji učinak u istoriji kluba. U sezoni 2014/15, zanimljivo baš u momentu kada je Saša Mrkić nasledio Dragoslava Stepanovića, na tabeli je pored imena Radničkog stajala nula nakon pet uvodnih rundi. Ali, dva boda posle šest startnih mečeva - od toga nije bilo slabijeg skora, a baš takav je zabeležen u sezonama 1975/76 i 2002/03.

Radnički, dakle, večeras ne sme da izgubi, a deluje da je kao jednako prioritetan interni cilj postavljen zahtev da se ne primi gol. Svega nekoliko dana treninga sa novim šefom struke svakako nije dovoljno da se nešto radikalno izmeni u navikama ekipe, a evo na čemu Mrkić insistira:

Izabrane vesti

Da igrači promene način razmišljanja. Da se ne igraju fudbala, nego da rade svoj posao. Da fokus bude veći, posebno igračima koji ostaju iza lopte kada napadamo. Fudbal nije samo igra unapred, nije samo transformacija po osvojenoj, nego i po izgubljenoj lopti. A taj segment nismo dobro savladali u prethodnom periodu.

Jedna izmena u timu večeras će biti, uslovno rečeno, prinudna. Nakon razlaza sa dvojicom golmana, Drobnjakom i Dujmovićem, knjiga je spala na jedno slovo – na omladinca Dimitrija Stevanovića, koji će tačno deset dana pre sticanja punoletstva imati vatreno krštenje protiv Kolubare. Očekuje se povratak Milana Savića u štopersku liniju, kao i razrešenje dileme ko će u postavi zameniti Lazara Jovanovića, sada već bivšeg fudbalera Radničkog. Priznao je Mrkić da je razmišljao čak i o formaciji sa trojicom centralnih bekova, ali je mnogo verovatniji sistem 4-2-3-1, što je samo blaga promena u odnosnu na Sivićevih 4-3-3.

Sastav se poslednjih dana u mojoj glavi bukvalno menja iz sata u sat. Paradoks je da u ovom momentu Kolubaru poznajem možda i bolje nego sopstvenu ekipu. Čeka nas veoma težak protivnik, takmičarski nastrojen, čvrst i dobro organizovan, koji zna da igra na rezultat. Verujem u ono što smo uspeli da namestimo u ovih nekoliko dana na treninzima. U napadu nemamo šta mnogo da menjamo, ali u odbrani nešto moramo”, poručio je Mrkić.

Kutak za statistiku: Radnički je slavio prošle sezone u Lazarevcu sa 3:2. Pre toga, timovi su još samo dva puta bili u istom rangu, i to u Prvoj ligi pre desetak godina – na mečevima na kojima je Kolubara bila domaćin u te dve sezone i jedni i drugi slavili su po jednom.

Utakmica koja zaokružuje treće kolo Mozzart Bet Superlige počinje u 19 časova, a sudiće je Nenad Minaković.




tagovi

Saša MrkićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara