Nemanja Bilbija (© MN Press)
Nemanja Bilbija (© MN Press)

Mučna sezona u najavi? Nemanja Bilbija upropastio Hajdukovu generalku

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 22:50

Splićani pred 3.140 gledalaca poraženi od Zrinjskog

Ako ovako bude i na takmičarskim utakimicama, bolje da Hajduk ne počinje prvenstvo. Celo leto se u pričalo o formiranju tima koji će napasti Dinamo iz Zagreba, takozvanom „nabujalom optimizmu“, da bi se u generalnoj probi ispostavilo kako je na krhim osnovama, pošto je pet dana uoči nove sezone Hajduk na Poljudu poražen od Zrinjskog – 1:3.

Već u subotu ekipa švedskog trenera Jensa Gustafsona gostuje Lokomotivi u Kranjčevićevoj, a ono što su malobrojni navijači mogli da vide – ne obećava. Tačno 3.140 gledalaca došlo je na stadion podno Marjana i svedočilo razočaranju, predstavnik Premijer lige Bosne i Hercegovine je boljom igrom, naročito u prvom poluvremenu, ostavio slavni klub u čudu.

Izabrane vesti

Oba gola za goste u Dalmaciji delo su Nemanje Bilbije. Rođeni Banjalučanin ulazi u petu godinu saradnje sa Zrinjskim (u dva odvojena mandata), a koliko mu ta sredina odgovara potvrio je golovima u razmaku od samo pet minuta. Najpre je u 18. iskoristio ubacivanje Josipa Ćorluke za inicijalno vođstvo, da bi u 23. Bugarin Kristian Dimitrov kadrinalnom greškom omogućio Karlu Kamenaru da servira zicer Bilbiji, a iskusni napadač, ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat iz vremena provedenog u Vojvodini, pogodio za ogromnu prednost.

Hajduk je u tim trenucima bio pogubljen i dekoncentrisan, da bi se tek pred odlazak na odmor konsolidovao. U 43. minutu posle akcije Ivana Ćubelića i Grka Dimitriosa Dijamantakosa Nigerijac Samjuel Eduok je prepolovio zaostatak i dao domaćinu nadu da u nastavku može makar do remija. Nije vredelo. Štaviše, u šestom minutu nadoknade trijumf Zrinjsog overio je Anes Mašić.

Inače, Hajdukov trener Gustafson napravio je, za prilike u regionu, ne baš popularan potez, pošto je u poslednjoj test utakmici promenio kompletan tim posle prvog poluvremena. Obično u završnom meču pred start sezone šansu dobiju momci projektovani da igraju u prvenstvu, eventualno se promene tri, četiri igrača, od 60. minuta, ali ovo...

Tek, u prvom delu Hajduk je igrao u sastavu: Silić, Delova, Simić, Dimitrov, Dolček, Atanasov, Ćubelić, Žairo, Eduok, Dijamantakos i Ljubičić. Od 46. minuta na terenu su bili: Kalinić, Lovrenčič, Elez, Vušković, Čolina, Vuković, Čuić, Sahiti, Livaja, Biuk i Mlakar.

Džaba. Rezultat se nije menjao kako su domaćini želeli. Teško da će i pozicija Hajduka u hrvatskom fudbalu uskoro.


tagovi

Hajduk SplitZrinjskiNemanja Bilbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara