Od štopera, liste za odstrel, do napadača: Mašović udarna igla Horsensa

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 15:15

Mladi reprezentativac Srbije prekomandovan u navalu ekipe koja je među najneefikasnijima u Danskoj. Na pripremama bio najefikasniji igrač ekipe sa četiri gola, a večeras ima priliku da započne meč od starta

Nevreme je odložilo dvoboj Nordsjilanda i Horsensa za vikende, pa će Divlji tigrovi i Žuta opasnost meč 21. runde prvenstva Danske odigrati večeras (18.30). Samo još da vidimo da li će Erhan Mašović, štoper mlade reprezentacije Srbije, da zaigra u napadu...

Uprkos nedavnoj velikoj prodaji ofanzivnog veziste Mikela Damsgarda italijanskoj Sampdoriji, u redovima Nordsjilanda nije bilo mnogo dešavanja tokom zimske pauze. Prodaja jednog od najboljih igrača biće realiziovana tek na leto, što znači da tim iz Faruma neće biti oslabljen do kraja sezone. Stoga, ništa ne sprečava Nordsjiland da i na proleće nastavi putem ka plasmanu u plej-of.

Izabrane vesti

Sa druge strane, glavni fokus Horsensa u nastavku sezone bi trebalo da bude borba za opstanak, mada je i dalje realno da napadne gornji dom. Primera radi, večerašnji domaćin mu beži samo tri boda, a šestoplasirani Randers pet. Ipak, za taj podvig neophodno je da navala proradi, a i te kako je bila zarđala tokom jeseni. Čak devet puta na 20 ligaških duela nisu uspeli da zatresu mrežu.

Toliko su u redovima Horsensa očajni, da su tokom tek okončanih priprema kao opcije u napadu koristili člana Orlića Erhana Mašovića, iako je on po vokaciji štoper!?

Nekadašnji defanzivac Čukaričkog i potom Klub Briža, koji ga je poslao na pozajmicu u Dansku, zabeležio je 11 nastupa u prvom delu sezone, ali trener Bo Henriksen želeo je da ga se reši tokom pauze. Međutim, na pripremama je počeo da ga stavlja napred i to je donelo rezultat. Horsens je na prijateljskim duelima tokom januara i februara postigao sedam golova, od čega su četiri delo momka iz Novog Pazara.
"Igrao sam mnogo pozicija do sada. Bio sam desni bek, defanzivni vezni, u veznom redu... Tako da mi nije čudno što trener menja moju poziciju. Pogotovo sam ih menjao u mladoj reprezentaciji, gde ponekad igram na poziciji šestice, kao i osmice. I to nije bio problem. Samo igram ono što trener želi od mene", rekao je Mašović za tipsbladet.dk.

Uspeh u napadu nije očekivao.
"Realno, nisam. Ali to je u redu. Znam šta igrači odbrane ne vole, pa sam onda pokušavao da uradim suprotno. Dobro sam se snašao u te tri utakmice", kaže Mašović.

Erhan ne zna šta je nateralo trenera Henriksena da ga pozicionira u navali, ali sada za kolege na treninzima ima napadače.
"Sve može brzo da se promeni, ali srećan sam što igram kao napadač. Samo želim da igram. Na kojoj poziciji, nije važno. Trenutno sam napadač, pa postižem golove. Videćemo", završio je razgovor Erhan Mašović.

Naposletku, sasvim je realno očekivati da će Mašović dobiti večeras šansu od starta. U napadu, razume se...

Foto: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara