Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Muke Kraljevića, ko će u napad protiv Viljareala?

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 11:03

Zinedin Zidan ima velike kadrovske probleme pred gostovanje na stadionu Keramika. Karim Benzema se nije oporavio, Luka Jović zaražen koronom. Neće biti ni duše tima Serhija Ramosa. Argentinac Kude debituje na klupi Selte

Posle devet kola Primere slavni Real gleda u leđa Viljarealu. Madriđani imaju dva boda manje od Žute podmornice, doduše i meč manje, pred današnji duel (16.15) na stadionu Keramika. Još bride obrazi četi Zinedina Zidana posle ubedljivog poraza od Valensije na Mestalji (1:4) pre dve nedelje.

Trener šampion Španije pred današnji meč ima problema sa timom. Napadač Karim Benzema nije se oporavio od povrede koju je zadobio u meču sa Slepim miševima pre 13 dana. Učinili su sve u medicinskom timu Madriđana da iskusnog Francuza osposobe za meč, ali poslednje informacije sa Pirineja kažu da su male šanse da Benzema bude na terenu. Francuz je trenirao van tima, laganim intezitetom prethodnih dana. Verovatno će ga zemljak sačuvati za meč Lige šampiona protiv Intera u sredu na Đuzepe Meaci.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Luka Jović je u karantinu pošto je objavljeno da je zaražen virusom korona, pa Zidan od klasičnih špiceva ima samo Marijana Dijaza. On je u finišu meča na Mestalji zamenio povređeng Benzemu. Pre toga nije odigrao ni minut ove sezone. Španska Marka najavljuje da bi i Isko mogao da bude „lažna devetka“. Španac bi u januaru mogao da napusti Santijago Bernabeu, a najaktuelniji je Everton gde bi ga trenirao nekadašnji trenera Reala Karlo Ančeloti.

Iza Marijana ili Iska, mogao bi da se nađe Belgijanc Eden Azar, a u konkurenciji za prvih 11 su i krilni igrači Asensio i Brazilci Vinisijus i Rodrigo.

Osim dvojice napadača u timu neće biti ni duše tima Serhija Ramosa. Kapiten Reala se povredio protiv Nemačke u utorka u meču Lige nacija i odsustvovaće nekoliko nedelja sa terena. Brazilci Kazemiro i Miltao su izašli iz karantina. Bili su negativini na poslednjem testu za koronu, ali nisu sedam dana trenirali. Van stroja zbog povrede su i dalje Valverde i Odriozola. Rovit je štoper Rafael Varan. Francuz se povredio sa reprezentacijm Trikolora, ali bi mogao da se nađe u timu.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE REAL DA BUDE ŠAMPION ŠPANIJE JE 2,10.

Viljareal sa nekadašnjim trenerom Pari Sen Žermena i Arsenala Unaj Emerijem na kormilu igra odlično ove sezone. Razbijena je Žuta podmornica na premijeri nove sezone u Barseloni (0:4), ali je onda vezala osam utakmice bez poraza. Na svom terenu Viljareal ima četiri trijumfa i remi, bez poraza. U ovakvom okolnostima, domaćin ima ulogu blagog favorita.

Emeri nema mnogo problema oko sastava. Ne može da računa samo na Haumea Kostu, Huana Fojta i Alberta Morena.

Zanimljivo, poslednja tri meča Viljareala i Rela na Keramici završena su identičnim rezultatom 2:2. Žuta podmornica nije pobedila slavni klub na svom terenu od 2015. godine. Kada igraju ova dva tima pada veliki broj golova. Na poslednjih pet međusobonih duela dolazila je kombinacija GG3+, a na četiri od pet utakmica bilo je 4+.

Na klupi Selta u Sevilji na stadionu Sančez Pishuan (18.30) debitovaće argentinski stručnjak Eduardo Kude. On je prošle nedelje stigao u Vigu, a pre toga je uspešno vodio brazilskog velikana Internasional s kojim je bio lider Serije A.

Pobednik Lige Evrope igra slabo ove sezone. U prošlom kolu je preknuta serija od tri poraza minimalnim trijumfom protiv Osasuna. Četa Đulena Lopetegija je postigla samo sedam golova u ovom šampionatu.

PRIMERA - 10. KOLO

Petak

Osasuna – Ueska 1:1 (0:1)

/D. Garsija 69 – Sandro 5/

Subota

14.00: (1,58) Levante (4,00) Elče (6,00)

16.15: (2,70) Viljareal (3,15) Real Madrid (2,70)

18.30: (1,75) Sevilja (3,50) Selta (5,10)

21.00: (2,75) Atletiko Madrid (3,30) Barselona (2,55)

Nedelja

14.00: (3,40) Eibar (2,85) Hetafe (2,45)

16.15: (4,20) Kadiz (3,40) Sosijedad (1,93)

18.30: (2,25) Granada (3,00) Valjadolid (3,60)

21.00: (2,80) Alaves (2,95) Valensija (2,80)

Ponedeljak

21.00: (2,30) Bilbao (3,20) Betis (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraViljarealReal MadridZinedin ZidanSeltaSevilja

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara