Foto: Reuters
Foto: Reuters

Muke Tuhelove: Lukaku, Kovačić i Verner se vraćaju tek posle reprezentativne pauze

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 17:50

Nemački stručnjak govorio o kadrovskim problemima pred sutrašnji meč sa Njukaslom

Nisu Romelu Lukaku i Timo Verner bili raspucani od starta sezone, posebno ne nemački napadač, ali ih je Tomas Tuhel makar imao obojicu na raspolaganju i nije morao da brine o opcijama u špicu. A onda su se obojica povredili na istoj utakmici, protiv Malmea u Ligi šampiona, i to u roku od dvadesetak minuta, ostavivši trenera Čelsija da se usled manja opcija u napadu dovija u naredne tri nedelje.

Odnosno, do kraja reprezentativne pauze, koliko će prema Tuhelovim rečima trajati Vernerov i Lukakuov oporavak. U tom periodu Čelsi očekuju utakmice sa Njukaslom i Barnlijem u Premijer ligi, odnosno Malmeom u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

"Timo i Romelu su i dalje odsutni. Nisam ljubitelj prognoza i ne želim nikome da stavljam pritisak očekivanjima. Ali mogu da vam kažem da je najrealnije njihov povratak očekivati posle reprezentativne pauze", rekao je Nemac na konferenciji pred meč sa Njukaslom.

I ne samo pomenuti dvojac, van stroja je od četvrtka i Mateo Kovačić, koji utisak je igra jednu od najboljih sezona u karijeri. U uvodnih devet kola Premijer lige stigao je jednom da se upiše u strelce i zabeležio čak pet asistencija. Samo je jednom u karijeri imao više asistencija u sezoni, pre devet godina kada je nastupao za zagrebački Dinamo.

"Povredio je zadnju ložu minut pre kraja treninga i biće van stroja nekoliko nedelja. Naredne nedelje ga neće biti sigurno, potom sledi reprezentativna pauza. To je minimum. Nadamo se da će se tada vratiti. Povredio se jer se preforsirao na treningu, to je moja krivica."

Ipak, Čelsi ne bi trebalo da ima previše problema u završnici i pored pomenutih izostanaka, jer je raspucaniji nego ikad. Naime, iako je tek kraj oktobra, čak 17 različitih fudbalera londonskog kluba upisalo se u strelce ove u svim takmičenjima, što dovoljno govori o efikasnosti i raznovrsnosti kojom Tuhel raspolaže u napadu.

"Znam brojke tek kada mi ih vi kažete, inače ne obraćam pažnju previše na njih. Sada moramo da kompenzujemo gubitak Lukakua i Vernera. I ranije su mnogi igrači pogađali, ali je sada još bitnije da na vreme i sa što više igrača stižemo u protivnički šesnaesterac. Samo se nadamo da neće Žoržinjo biti naš najbolji strelac na kraju sezone. Ne ponovo! Volimo ga mnogo, bez uvrede, ali se nadamo da će naši napadači biti ti koji će postizati golove i da će ostali moći da im kreiraju dovoljno šansi."

U moru loših vesti našla se i jedna dobra, a odnosi se na povratak Kristijana Pulišića, koji se očekuje za naredne nedelje.

"Pulišiću se nadamo za utakmicu sa Barnlijem. Ukoliko sve bude išlo prema očekivanjima, trebalo bi da bude spreman da zaigra. Svi ostali su dostupni. Loftus-Čik, Kante i Aspilikueta su se vratili na teren, treniraju sa timom od juče i spremni su da zaigraju", istakao je Tuhel.


tagovi

ČelsiMateo KovačićRomelu LukakuTimo Verner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara