Marko Grujić na treningu Srbije u Dohi (©Reuters)
Marko Grujić na treningu Srbije u Dohi (©Reuters)

Mundijal je davna prošlost, Grujić ovog četvrtka opet na terenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 13:39

Trener Porta Seržo Konseisao potvrdio je da će srpski reprezentativac zaigrati protiv Čavesa (20 časova), u meču 2. kola Liga kupa Portugalije

Navijači imaju luksuz da mogu duže vreme da pate zbog neuspeha reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, fudbaleri ne. Prvi Orao koji je već morao da se vrati klupskim obavezama je Marko Grujić, njega sa Portom ovog četvrtka od 20 časova očekuje meč u Liga kupu Portugalije na gostovanju Čavesu.

Ovaj 26-godišnji vezista je imao samo kraći odmor po završetku takmičenja u Kataru, koje je za Srbiju bilo gotovo prošlog petka. U sredu je već trenirao sa Zmajevima, a njegov trener Seržo Konseisao je potvrdio da možemo da očekujemo Grujića na terenu u 2. kolu Liga kupa.

Izabrane vesti

Naime, srpski fudbaler je na Mundijalu odigrao samo 12 minuta, pošto je ušao u finišu meča sa Kamerunom (3:3). Susrete sa Brazilom i Švajcarskom je gledao sa klupe, tako da nije umoran.

Mehdi Taremi i Marko Grujić su se vratili zdravi i konkurišu za tim. Dobro su raspoloženi i fizički potpuno spremni. Marko je u boljem stanju, pošto je manje igrao i svežiji je. Igraće, ali videćemo da li od početka ili će da uđe sa klupe. Znate već da ne volim o tome da pričam unapred“, kazao je Konseisao.

20.00: (8,50) Čaves (4,50) Porto (1,35)

Zbog povrede na početku sezone Grujić nije imao preveliku minutažu ove jeseni. U Primeiri ga je Konseisao koristio isključivo kao opciju sa klupe, dok je u Ligi šampiona svih 90 minuta na terenu proveo samo u poslednjem kolu protiv Atletiko Madrida (2:1). U Liga kupu naravno nije bio u konkurenciji za 1. kolo i meč sa drugoligašem Mafrom (2:2), zato što je tada bio sa selekcijom Srbije na Mundijalu.

U A grupi se pored Porta, Čavesa i Mafre nalazi još i Vizela, a zanimljivo je to što su sva tri do sada odigrana susreta u okviru nje završena remijima. Vizela i Mafra tako imaju po dva boda, a Čaves i Porto po jedan. U osminu finala će proći samo pobednik grupe.

Porto i Čaves su odmerili snage već jednom ove sezone, 10. septembra. Zmajevi su na svom terenu slavili sa 3:0, a Grujić se tada još oporavljao od povrede i čitav meč je odgledao sa klupe. Na tom meču su se u strelce upisali Taremi, Evanilson i Franko.

Posle 13 kola u Primeiri Porto je drugi na tabeli sa 29 bodova, čak osam manje od lidera Benfike. Čaves je deveti sa 19 poena.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

LIGA KUP PORTUGALIJE

Četvrtak

Grupa A

20.00: (8,50) Čaves (4,50) Porto (1,35)

Grupa G

17.30: (3,05) Feirense (2,90) Santa Klara (2,45)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaMarko GrujićPortoČaves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara