Aleksis Makalister na Gazetinoj naslovnoj (©Reuters)
Aleksis Makalister na Gazetinoj naslovnoj (©Reuters)

Mundijalska senzacija Makalister se obećao Juventusu, sad je red da Brajton postavi cenu

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.12.22. | 10:26

Argentinski vezista blizu Serije A

Argentini Zlatni globus, Lionelu Mesiju mesto uz Pelea i Maradonu u pričama o najboljem u istoriji fudbala, a mnogim drugim jurišnicima u pohodu na svetsku titulu – ugovori života. Čelsi je već ponudio Benfiki astronomskih 130.000.000 evra za Enca Fernandeza, a uskoro bi veliki karijerni iskorak mogao da napravi i njegov partner iz veznog reda Aleksis Makalister koji je prema pisanju Gazeta delo Sport prihvatio poziv Juventusa da se preseli u Torino.

Makalister je bio jedno od otkrovenja Mundijala, iako je već tri godine pod ugovorom sa engleskim Brajtonom. Međutim, tek u Kataru je cela planeta shvatili koliko je 24-godišnji vezista u stvari dobar. Propustio je samo jednu utakmicu Gaučosa, dao gol protiv Poljske, upisao asistenciju u finalu protiv Francuske i pohapsio sve rivale koje je imao,

Izabrane vesti

Nije to moglo da prođe nezabeleženo, mnogi su klubovi bacili oko, prvo se pisalo o Liverpulu i Arsenalu, ali od starta je u priči bio i Juventus, koji se priprema za odlazak Adrijena Rabioa na leto dok istovremeno traži kupca za Vestona Mekenija.

Kontakti su uspostavljeni i Makalister je rekao da je voljan za saradnju. Ali tek sada sledi teži deo posla – ubediti Brajton. Jer nema sumnje da i Liverpul i Arsenal mogu da ponude više. Koliko? To još niko ne zna. Svakako ne manje od 40.000.000 evra, a verovatno i više.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Aleksis Makalister

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara