©Reuters
©Reuters

Mundijalski šeširi: Srbija opet može na Ronalda, Katar premija, vrebaju nas Hrvati

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 23:33

Poznati oni najteži potencijalni protivnici Orlova

Šeširi za toliko iščekivani žreb Svetskog prvenstva u Kataru još nisu potpuno kompletirani, ali reprezentacija Srbije već dobro zna koji to najteži protivnici mogu da se nađu sa njom u mundijalskoj grupi na žrebu 1. aprila u Dohi. Kao što je već bilo poznato, Orlovi se nalaze u trećem šeširu, a iz prva dva mogu da dobiju ekstremno teške protivnike.

Kada su u pitanju reprezentacije iz prvog šešira, tu ne postoji nikakva dilema kada je u pitanju željeni protivnik. Naravno, radi se o domaćinu Kataru, koji se nalazi u konkurenciji Brazila, Francuske, Argentine, Engleske, Španije, Portugalije i Belgije.

Izabrane vesti

Drugi šešir nije kompletiran, ali se praktično radi o formalnosti, s obzirom da se očekuje da će Meksiko i Sjedinjene Američke Države u poslednjem kolu KONKAKAF kvalufikacija overiti drugu i treću poziciju. U ovom šeširu se nalazi i Hrvatska, kao poebno atraktivan protivnik za Orlove, a tu su i dve ozbiljne sile Holandija i Nemačka. Kvalitet Danske smo mogli danas da procenimo, a tu su i Švajcarci kao dužnici iz Rusije, odnosno Urugvaj.

Treći šešir, gde se nalazi selekcija Dragana Stojkovića Piksija je kompletirana. Tu su još Senegal, Iran, Japan, Maroko, Južna Koreja, Poljska i Tunis.

Četvrti šešir ima najmanje poznatih potencijalnih protivnika Srbije, svega četiri, ali je jasno da ima biti nekoliko nagaznih mina. Tu je brza Kanada sa Milanom Borjanom na golu, Ekvador, Saudijska i Gana. Čeka se pobednik okršaja Alžira i Kameruna, odnosno da li ćemo gledati Kostariku ili pobednika kvalifikacija u Okeaniji, gde su Solomonska Ostrva i Novi Zeleand, te Peru ili pobednik meča Australija - UAE, odnosno Vels, Ukrajina ili Češka.

Prvi šešir:

Katar

Brazil

Belgija

Francuska

Argentina

Engleska

Španija

Portugalija

Drugi šešir:

Holandija

Nemačka

Danska

Švajcarska

Hrvatska

Urugvaj

Meksiko*

SAD*

Treći šešir:

Senegal

Iran

Japan

Srbija

Maroko

Južna Koreja

Poljska

Tunis

Četvrti šešir:

Kanada

Alžir/Kamerun

Ekvador

Saudijska Arabija

Gana

Kostarika - Solomonska Ostrva/Novi Zeland*

Peru - Australija/UAE*

Vels - Ukrajina/Škotska


tagovi

Žreb za SPsp u kataru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara