Navijači u Gvatemali (©Reuters)
Navijači u Gvatemali (©Reuters)

Munisipal bere Avokado

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 23:05

Prvi meč polufinala Aperture Gvatemale na programu je u noći između četvrtka i petka, od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Ušli smo u završnicu šampionata Gvatemale. U noći između četvrtka i petka, od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu, u okviru prvog meča polufinala sastaće se Munisipal i Antigva.

Prvi koji je obezbedio polufinale bio je Munisipal. Savladao je Malakateko ukupnim rezultatom 2:1, pa će za plasman u finale da igra protiv Antigve. Taj meč se igra na stadionu Doroteo Flores u Gvatemali Sitiju.

Izabrane vesti

Pošto je u četvrtfinalu eliminisao Malakateko sa prednošću koju je stekao igranjem kod kuće, defanzivac i kapiten Munisipala, Paragvajac Milsijades Portiljo smatra da bi njegov tim trebalo da ponovi formulu iz prve utakmice protiv Crvenih bikova. Stub odbrane Crvenih smatra da je ključno iskoristiti prednost domaćeg terena, jer ih čeka ni malo lak posao na gostovanju u Pensativu.

Sa druge strane Antigva je klub koji je tek nedavno počeo da beleži dobre rezultate. Reč je o klubu koji potiče iz istoimenog grada, a imaju nadimak Los Panzas Verdes iliti „eleni stomaci, aludira na avokado I njegove ogromne plantaže od kojih profitira čitava regija. Klub su 1958. godine osnovali Migel Anhel Soto i Antonio Martinez Barios sa grupom radnika sa plantaža u okolini grada Antigve.

03.00: (1,48) Munisipal (3,70) Antigva (7,50)

Gotovo pet decenija Antigva nije uspela da učvrsti svoje učešće u nekom od rangova, šetajući se od Lige Nasional, kao navišeg ranga, kroz Segundu, pa sve do Tersere, odnosno trećeg stepena gvatemalskog fudbala. Ispadanje iz Nacionalne lige 1983. označilo je početak možda i najtežeg perioda dugog 16 godina u kojem je klub prošao kroz finansijske probleme i nije mogao da se vrati u najviši rang.

Godine 1998. uprava tima je ponovo data Opštini, a 22. maja 1999. godine ponovo sdu su zaradili mesto u Liga Nasional. Posle sedam godina u najvišoj ligi, ponovo su ispali 2006 godine što je bio njihov najduži period učešća na najvišem nivou. Od 2011. do 2014 takmičili su se u Segundi,. Antigva je 2015. prvi put osvojila Aperturu. Od prve krune, naredne tri godine uzastopno su bili šampioni gvatemalskog fudbala. U 2019, Antigva je osvojila svoju četvrtu i do sada poslednju titulu, dok je iste godine poražena u finalu Aperture upravo od svog noćašnjeg rivala Munisipala.

Samo do početka ove godine pa do sada, ova dva tima susrela su se u četiri navrata, u kojima su ostvarene pod dve pobede na obe strane. Poslednji okršaj dogodio se 16. oktobra na ovom istom stadionu, kada je Antigva koa gost slavila minimalnim rezultatom, golom Karlosa Anselma Mehije.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

GVATEMALA 1, APERTURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Komunikasiones – Koban Imperijal 0:1 (0:0)

/Tales 51/

Petak

03.00: (1,48) Munisipal (3,70) Antigva (7,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Gvatemala 1Antigva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara