Matić (© Reuters)
Matić (© Reuters)

Murinjo će da poludi: Nemanja Matić pred odlaskom iz Rome

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 11:19

Naredna destinacija bi trebalo da mu bude Bretanja

Kad je Roma u pitanju sve je moguće. Kad je reč o Amerikancima u fudbalu onda i ono što je nelogično na prvi pogled može da se desi. Zato situacija u taboru Vučice ni izbliza nije kako bi trebalo da izgleda posle osvajanja Lige konferencije pretprošle i finala Lige Evrope prošle sezone i umesto da se stvara tim koji bi napao plasman u Ligu šampiona presednik Dan Fridkin će, izgleda, dozvoliti da izgubi neke od oslonaca tima.

Okleva se oko ponude novog ugovora Paolu Dibali, nikako da stigne kvalitetan centarfor iako je Žoze Murinjo tražio Alvara Moratu, a izgleda da će italijanski tim ostati bez Nemanje Matića, pošto je Srbin pred odlaskom sa Olimpika. Još ništa nije završeno, međutim, francuski mediji uveravaju da je iskusni vezista vrlo blizu Rena.

Izabrane vesti

Prema informacijama porala Ouest-France, Roma i Ren su u poodmaklim pregovorima i da bi lako moglo da se desi da 35-godišnji fudbaler nastavi karijeru u Bretanji. S jedne strane, imao bi zagarantovano učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, što je Ren obezbedio četvrtim mestom u Ligi 1, dok bi Roma tek trebalo da „overi“ mesto u drugom po vrednosti UEFA takmičenju kroz kvalifikacije.

Isti izvor navodi da je Matić voljan da pristane na manja primanja nego u Italiji, gde je računa na 4.000.000 evra godišnje zarade, a upravo je ušao u poslednju sezonu saradnje sa Vučicom. Kako se orijentacija Rome promenila i tokom leta angažovani mlađi fudbaleri, poput Husema Auara (25) iz Liona i Evana Endike (23) iz Ajntrahta, a Matić se, ipak, bliži kraju karijere, procena da je to samo jedan od razloga zašto bi Fridkin pristao na transfer. Zasad nema informacija koliko bi posao vredeo, ali nije baš da Rimljani mogu da insistiraju na obeštećenju koje je Renu nepristupačno.

Naročito ako se zna da je klubu iz Bretanje preko potreban centralni vezni. Razlog je u činjenici da je Lesli Ugočukvu prodat Čelsiju, a da bi naredni dana trebalo da ode i Portugalac Šaka, posle samo jedne sezone od dolaska iz Lila. Matić je već pokazao sposobnost prilagođavanja različitim sredinama, a iskustvo stečeno u velikanima poput Benfike, Čelsija, Mančester junajteda i Rome trebalo bi da bude dragoceno ekipi Bruna Ženesioa.

Jedino što neće opet sarađivati sa Murinjom. A ako Žoze ostane i bez Matića onda to nije to i Roma rizikuje kako će izgledati naredne sezone.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Nemanja MatićRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara