Murinjo i Portugalija - izgleda da je kucnuo čas

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 17:03

Portugalci pristaju da ostane na klupi Rome, čeka se reakcija iz Rima...

Ozbiljan zemljotres sprema se u fudbalskoj Portugaliji! Kako javlja ugledna A'Bola, iskusni strateg Fernando Santos (68), skupo će platiti zbog eliminacije od Maroka na Mundijalu Kataru. Santosa, sva je prilika, čeka otkaz dve godine pre isteka ugovora, a prva želja Fudbalskog saveza Portugala je Žoze Murinjo!

Godinama unazad spekuliše se da li će i kada jedan od najuspešnijih stručnjaka u ovom veku krunisati karijeru preuzimanjem nacionalnog tima svoje domovine. Ta je tema pokretana maltene kada god bi Murinjo završavao saradnju sa nekim od svojih klubova, ali stiče se utisak da Portugalci nikada ovako ozbiljno nisu opipavali puls slavnog stratega.

Izabrane vesti

O njihovim namerama danas javlja nekoliko italijanskih medija, među kojima i Gazeta delo Sport. Prvi čovek portugalskog Saveza Fernando Soareš Gomeš da Silva navodno nema dilemu da Santos treba da ode, ali nije siguran da će moći da ispuni Murinjove finansijske zahteve. Otuda ima još jednu, trenutno realniju opciju. U pitanju je Rui Žorž, ne toliko poznati trener, koji od 2010. godine vodi mladu reprezentaciju Portugalije.

Ovo opet ne znači da Da Silva neće svim silama pokušati da dođe do Murinja. Tako se večeras pojavila informacija da je Žozeu predočeno kako u Savezu ne bi imali ništa protiv da ugovor sa Romom ispoštuje do kraja, što bi značilo da će u narednih godinu i po dana biti na dve funkcije - trenerskoj i selektorskoj.

Na taj način njegovi finansijski zahtevi bili bi nešto niži i svakako prihvatljiviji za Portugalce. Murinju se ideja generalno dopala, ali to je samo delić mozaika. U celu priču tek treba da bude uključena Roma.

Poslednjih godina u vrhunskom fudbalu, pogotovo u najjačim ligama, nije bilo slučajeva da neki trener vodi i klub i reprezentaciju. Međutim uopšte ne mora da znači da će Roma automatski spustiti rampu. Treba imati na umu da je sve i svja u sportskom sektoru Vučice Portugalac Tijago Pinto, odnosno da Žorž Mendeš, koji usko sarađuje sa rimskim klubom, vodi računa i o karijeri Žozea Murinja.

Imajući sve to u vidu čini se da Specijani nikad nije bio bliži da sedne na selektorsku klupu.


tagovi

Žoze MurinjoFernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara