Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo ima 40 miliona razloga da ne strepi od otkaza

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 22:15

Ugovor do leta 2023.

Kada je gazda Totenhema Danijel Levi doveo Žozea Murinja za menadžera Pevaca, sigurno nije imao na umu ovakve rezultate.

Pevci su na osmom mestu Premijer lige, pitanje je da li će stići do tog poslednjeg vagona koji vodi u Ligu šampiona, a večeras su doživeli blamažu u Ligi Evrope, pošto su u Zagrebu izgubili od Dinama 3:0 posle produžetaka, a doneli su iz Londona prednost od 2:0 iz prve utakmice.

Izabrane vesti

Kako piše portal Atletik, Žoze Murinjo, ipak, nema previše razloga da strepi od otkaza. Ako u Totenhemu nisu zadovoljni njegovim rezultatima, preskupo bi ih koštalo da mu uruče otkaz. Portugalski stručnjak je potpisao u novembru 2019. ugovor koji važi do leta 2023. Godišnja plata mu je 17.500.000 evra, tako da ako bi sada Pevci odlučili da mu uruče otkaz, morali bi svakako da mu isplate skoro 40.000.000 evra odštete.

Problem za klub iz Londona je što u ugovoru nema klauzule o raskidu, koliko bi tačno klub morao da isplati treneru u slučaju prevremenog prekida saradnje. Što znači da bi morao – sve.

Totenhem je klub kojem su očajnički potrebni trofeji. Poslednjih godina je bio vicešampion Premijer lige 2017. godine, pa vicešampion Evrope dve sezone kasnije. Murinjo je doveden da proba da popdne Pevce za tu još jednu stepenicu i osvoji neki trofej, a ove godine će mu poslednja šansa biti Liga kup, u kojem će igrati u finalu protiv Mančester sitija.

Upravo je Liga kup poslednji pehar koji je Totenhem osvojio, bilo je to 2008. godine.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.


tagovi

Žoze MurinjoTotenhemLiga Evrope

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara