Miroslav Đukić
Miroslav Đukić

Murinjo nije osvojio trofej, ja jesam!

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.05.18. | 10:45

"Spreman sam da me i sutra oteraju", poručuje Miroslav Đukić

Radovao se kao malo dete Miroslav Đukić u Surdulici u sredu uveče. Kao da je osvojio Ligu šampiona, a ne Kup Srbije s Partizanom, ali je sigurno da prvi trenerski trofej u karijeri za njega ima veliki značaj, pre svega psihološki.

Srpski fudbal je gori danas nego pre deset godina!

Na pitanje da li je u fudbalu gora situacija danas nego 2007. kada je takođe radio u Partizanu, Đukić kaže:
"Što se tiče fudbala - da, gora je! Moramo da promenimo vrednosti. Vratimo poštene ljude, šta će nam špekulanti? Naša sreća biće onog dana kad uđemo u Evropsku uniju, ne što će nam nešto dati... Svi mislimo, uzećemo pare, ne! Nateraće nas da uđemo u sistem! Zato će da nam bude dobro", tvrdi Đukić. 
Ne sviđaju mu se ni uslovi na tribinama.
"Da imam malo dete ne bih ga poveo na stadion. Nije bezbedan! To je već problem države. Daj da smirimo tenzije i da dovedemo na utakmice ljude koje intersuje fudbal." 

Izabrane vesti

Uostalom, to je i sam priznao u velikom intervjuu Sportskom žurnalu.
"Radim svoj posao, ne dokazujem se kritičarima, ne zatvaram usta nikome. Brojevi govore - prvi trofej. Neki to apostrofiraju: 80 odsto trenera završe karijeru i ne podignu nijedan pehar. Dvadeset odsto ima sreću da je u vleikim klubovima, ne znači da su oni prvi loši. Čitam: prvi trofej za 12 godina?! Verovatno ako odem iz Partizana neću da osvojim više nijedan. U Partizanu, Menčesteru, Barseloni 'žanješ', ako nisi u njima, mnogo je teško", napominje Đukić.

Mnogima para uši njegova izjava da je upravo završena sezona Partizana "vrhunska". Đukić odgovara svojim argumentima:
"Zašto mislite da nije vrhunska? Partizan 13 godina nije ušao u šesnaestinu finala evropskih takmičenja. Umori se čovek, sad - kao ja pokušavam sve da prevarim, prodam poriču da je ovo uspešna sezona. Evo vam brojevi, pa vi, zemljaci, napravite bolju sezonu! Eto, u Partrizanu ima stručna komisija koja će da zaseda, neka procene da li je dobro ili nije."

Naglasio je Đukić posle finala u Surdulici da ima ugovor s Partizanom i da nema dilemu da li ostaje na klupi. Kaže da se ništa nije promenilo u ovih par dana.
"Šta ja da menjam? Umoran sam. Na svakih 15 dana ista priča: menjaju, ne menjaju Đukića. Gospodo, izvolite! Ja sam ovde, radim svoj posao, nemam nikakav problem. Nisam ničiji čovek, vojnik sam Partizana! Ispada: ako su vas doveli Vazura i Vučelić da ste njihov, ne - ja sam Partizanov. Profesionalac, radim posao najbolje što mogu. Ako to neko ne čini u mojoj blizini, ne dozovljavam da utiče na ekipu."

Đukić pravi planove kao da će ostati trener Partizana.
"Znate li onu čuvenu, Titovu: živimo u miru kao da će trajati 100 godina, sprmeni smo i da sutra izbije rat... Tako i ja, ponašam se kao da ću 15 godina ostati trener Partizana, a spreman sam i da me sutra oteraju."

Da se vrati godinu unazad, opet bi došao u Humsku.
"Da, čovek sam borac, ceo život sam padao, ustajao, dobijao šamare, dizao se, tukao, mašio penale, gubio finala. Srbin sam i partizanovac i to pokazujem na delu. Ponosan sam na 25 godina u Španiji, gde nijednog trenutka nisam ukaljao ime porodici, Srbiji. Vratio sam se u svoju zemlju i - nije mi krivo.

I, ne pada mu na pamet da zatvori crno-belu stranicu.
"Murinjo ove sezone nije osvojio nijedan trofej, ja jesam!", poručio je Miroslav Đukić.

Foto: MN press


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara