Žoze Murinjo (Foto: AFP)
Žoze Murinjo (Foto: AFP)

Murinjo: Nismo izgledali kao da igramo bitnu utakmicu, igrači nisu pokazali osnove fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 22:43

"Rekao sam igračima koji su rizici lošeg pristupa. Na poluvremenu, iako je bilo 0:0, upozorio sam ih rizika zbog načina na koji smo igrali, i dogodilo se", ističe portugalski stručnjak

Liga šampiona izgleda sve dalje iz vizure Totenhema. Prošlonedeljnim porazom od Arsenala u londonskom derbiju napravili su korak unazad od nje u prvenstvu, večeras su i definitivno zatvorili vrata kojima su do nje mogli lakšim putem, pošto su u osmini finala Lige Evrope eliminisani od zagrebačkog Dinama. I to nakon što su u Hrvatsku doneli dva gola prednosti iz Londona. Nije ni to bilo dovoljno.

Logično pitanje za Žozea Murinja na konferenciji posle meča bilo je - šta se zapravo desilo?

Izabrane vesti

"Dobro pitanje. Ako zaboravim poslednjih deset minuta produžetka gde smo uradili nešto da stignemo do drugačijeg rezultata i prođemo dalje, u 90 minuta i prvom produžetku, postojao je jedan tim koji je odlučio da ostavi sve na terenu. Ostavili su znoj, energiju, krv, na kraju utakmice i suze radosnice. Vrlo skromni, posvećeni, moram da ih pohvalim. S druge strane, moj tim, ponavljam, moj tim, ja sam deo njih, nije izgledao kao da igra bitnu utakmicu. Ako za bilo koga od njih to nije bitan meč, za mene jeste. Iz poštovanja koje imam prema svojoj karijeri i poslu, svaki meč mi je bitan. Verujem da je za svakog navijača Totenhema svaka utakmica bitna i potreban je drugačiji pristup od ovog", napominje Murinjo.

Ističe portugalski stručnjak da je u više navrata upozoravao svoje igrače na večerašnji scenario.

"Malo je reći da se osećam tužno. Ono što osećam ide mnogo je jače od tuge. Upravo sam napustio svlačionicu Dinama gde sam otišao da pohvalim momke. Žao mi je što moj tim nije pokazao osnove fudbala i života. A to je da poštujemo svoj posao i damo sve od sebe. Time su nas pobedili. Rekao sam igračima koji su rizici lošeg pristupa. Na poluvremenu, iako je bilo 0:0, upozorio sam ih rizika zbog načina na koji smo igrali, i dogodilo se, jer verujem da su igrači shvatili da su u problemu tek kad su primili drugi gol i otišli u produžetke."

Upitali su novinari Murinja da uporedi svoj aktuelni tim sa prethodnima koje je vodio i istakne ono što Totenhemu fali u odnosu na njim. Da li je u pitanju pobednički mentalitet?

"Ne mislim da možete da očekujete da pred kamerama idem toliko daleko. Ne volim kada neko u fudbalu kaže:"Ja sam pobedio, oni su izgubili". Ne volim taj osećaj. Za mene je:"Mi smo pobedili, mi smo remizirali, mi smo izgubili", tako da ja ne bežim od toga. Razočaran sam zbog različitog pristupa dva tima i ponavljam, moj tim, ja njima pripadam, ne da nije doneo samo osnove fudbala, već i života. Ne želim da kažem više od toga na račun svog tima, uprkos tome što neki od njih ne dele moje emocije, mogu samo da se izvinim našim navijačima", zaključio je Murinjo.


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara