Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo posle novog kiksa: Dovoljno dobro za pobedu, ali ne i dovoljno dobro

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 00:28

"Moramo bolje"

Fudbaleri Totenhema ponovo su "prosuli" bodove. Vodili su golom Harija Kejna u susretu sa Fulamom, ali su gosti uspeli da osvoje bod zahvaljujući pogotku Ivana Kavaljera u finišu susreta. Bio je to još jedan razočaravajući meč za Pevce, koji su od šestog decembra (kada su bili na čelu Premijer lige) upisali samo jedan trijumf (četiri remija i dva poraza). Brine i način na koji ostaju bez pobeda, ispustili su čak 10 bodova u situacijama u kojima su prvi stizali do prednosti na utakmici.

Svestan je toga i Žoze Murinjo, ali smatra da je njegov tim odigrao dovoljno dobro da savlada Fulam. Ipak, veruje da Pevci svakako moraju bolje.

Izabrane vesti

"Nije bilo dovoljno dobro, ali dovoljno za pobedu. Nedovoljno dobro jer mislim da moramo da igramo bolje i konstantnije, ali dovoljno dobro jer smo stvorili četiri ili pet velikih prilika, dovoljno dobro jer je Loris imao mirno veče", izjavio je portugalski stručnjak.

Hjung-Min Son je na startu drugog poluvremena propustio da duplira prednost Sparsa, pogodio je stativu. Da se upisao u listu strelaca teško da bi se Fulam vratio u meč i došao do boda na novom Vajt Hart Lejnu, ali je ovoga puta nedostajalo i sreće ekipi Totenhema. Napadač iz Južne Koreje blista ove sezone u tandemu sa Harijem Kejnom, ali utisak je da im nedostaje podrška ostatka ekipe.

"U prvom poluvremenu smo imali prilike da rešimo utakmicu. Za neke stvari odgovoran je bio i Areola. U drugom smo imali i najveću šansu da zatvorimo utakmicu, ali kada to ne uradite ne smete da primite gol na način na koji smo mi primili. Ta ista priča nas prati od početka sezone. Možemo da pričamo o tome kako ne umemo da zatvorimo utakmicu i danas je bilo jasno da je trebalo to da uradimo još u prvom poluvremenu, ali onda se vratite na golove koje smo primili i to je teško prilagoditi", dodao je Murinjo.


Još jednom je skrenuo pažnju i na mentalitet i kvalitet igrača.

"Mislim da određene stvari imaju veze sa karakteristikama igrača. To su takođe teške stvari. Neki problemi postoje i u organiziaciji tima, ali neke stvari zavise i od individualne veštine, mogućnosti, i to je jednostavno tako", naveo je Portugalac.

Kada je u pitanju prelazni rok, Murinjo ne očekuje nikakve promene.

"Ne, ne očekujem ih", kratak je bio trener Totenhema.

Naredni meč Totenhem igra u nedelju (15.05), a protivnik je Šefild junajted. Ekipa Krisa Vajldera je u tekućem kolu došla do prve pobede u sezoni i na svom Bramal lejnu će sigurno pokušati da zagorča život i Sparsima. Pobeda je za Murinja imperativ.



tagovi

Žoze MurinjoTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara