Foto: Reuters
Foto: Reuters

Murinjo potkačio sudije: Reći da je ono penal je uvreda za penal

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 23:40

Portugalac svestan i neubedljivog izdanja svog tima u prvih 45 minuta

Derbi severnog Londona pripao je Arsenalu, a čovek odluke bio je Aleksander Lakazet. Francuz je iznudio i realizovao penal za pobdedu. Uprkos tome što je Žoze Murinjo je svestan da je predstava njegovih izabranika bila puna manjkavosti, Portugalac je iskoristio priliku i da se ostvrne na detalj iz 64. minuta kada je glavni sudija Majkl Oliver smatrao da je start Sančeza nad Lakazetom vredan najstrože kazne.

Izabrane vesti

"Ne želim tu situaciju da nazovem penalom, jer bi to bila uvreda za penal. Oliver je pogrešio. Igrači se umore, treneri takođe, možda se i sudije umore. Moje iskustvo sa Oliverom po pitanju penala kroz boravak u Čelsiju, Junajtedu i Totenhemu je vrlo nesrećno", objasnio je Murinjo.

Ipak, Murinjo ne svaljuje čitavu krivicu na delioce pravde.

"Mislim da smo odigrali jako loše prvo poluvreme. Rezultat 1:1 ne oslikava najbolje stanje stvari u tom delu. Jedine pozitivne stvari su bile gol Lamele i rezultat. Loše smo se branili, bez intenziteta, presinga. Čak i u pogledu kreacije, neki bitni fudbaleri su se skrivali po terenu. U drugom delu smo iskoristili prostor za napredak, ali i pitanje. Pitanje koje ne mogu da postavi Majklu Oliveru, ni Polu Tirniju koji je bio u VAR sobi. Prema rečima Kevina Frenda, glavni sudija je imao čist pogled na situaciju i VAR nije hteo da se suprotstavi odluci. Inače smo kontrolisali drugo poluvreme, nadoknadili nedostatke iz prvog i krenuli po pobedu. A onda penal", zaključio je Murinjo.

Dakle, razočaravajući derbi za Pevce pred gostovanje u Zagrebu gde će imati akciju osiguravanja prolaska među najboljih osam Lige Evrope posle 2:0 u Londonu, posle čega im sledi gostovanje Aston Vili.



tagovi

TotenhemŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara