Živković petom primirio razjarenog Pajea, Bode dao Romi 10 golova za 270 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 22:58

Marselj savladao PAOK (2:1), a Bode Romu (2:1), golova nije bilo samo u Lesteru, gde je PSV odneo povoljan rezultat za Ajndhoven

Spektakularni pogodak Dimitrija Pajea nešto je što će obeležiti, ne samo četvrtfinalne mečeve, već čitavu sezonu u Ligi konferencije, ali PAOK je uspeo da se izdigne iznad teške situacije na Velodromu i izbori se za dostižnih 1:2 pred revanš u Solunu. Istim rezultatom poražena je i Roma u Bodeu posle preokreta i tako definitivno potvrdila da jednostavno ne ume sa ekipom Kjetila Knutsena. Murinjova ekipa ne samo da ima problema sa Bode Glimtom, već je na tri međuosbna meča ove sezone primila čak deset golova. U Grupi je bilo 6:1 i 2:2, a večeras 2:1 u korist Norvežana. Golova ni pobednika nije bilo samo u okršaju između Lestera i PSV Ajndhovena, gde kvalitet fudbala bio ispod svih očekivanja.

Paje je jednostavno blistao ove večeri u Marselju. Ne samo da je postigao evrogol u 45. minutu, već je i fenomenalno pronašao Žersona u 13. minutu. Brazilac je ostao sam na ivici kaznenog prostora, a onda je levom nogom poslao loptu u desni ugao PAOK-ovog gola.

Izabrane vesti

Golman Aleksandros Paskalakis ništa nije mogao ni kod prvog, a pogotovo nakon drugog gola, koji je na spektakularan način dao Paje u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Na fenomenalan način je najbolji igrač Marselja zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora posle kornera koji je izveo Džengiz Under. Bio je to pefektan drop-kik i lopta koja je išla pravo u rašlje nemoćnog čuvara mreže solunskog kluba.

Ipak, Olimpik nije iskoristio trenutke i terenske i psihološke nadmoći da reši pitanje pobednika. Već na početku drugog poluvremena ekipa Horhea Sampaolija je doživela nedopustiv pad koncentracije, što su izabranici Razvana Lučeskua znalački iskoristili. Gosti su prilično motivisano ušli u drugo poluvreme, a onda su u 48. minutu prilično ozbiljno pritisnuli domaću odbranu i naterali je na kapitulaciju. U završnici akcije fenomenalno su iskombinovali Andrija Živković i Omar El Kaduri. Srpski krilni vezista je sjajno ostavio loptu petom, El Kaduri je opalio iz prve i to je bio neodbranjiv udarac za Stiva Mandandu.

Domaćin je meč okončao sa 18 udaraca ka golu protivnika, a najbolju priliku za postizanje trećeg gola imao je VIlijam Samba, koji je u 74. minutu glavom gađao preko prečke.

Roma je u Norveškoj ponovo prošla kroz oscilacije, loše je otvorila meč, ali se posle konsolidovala, a nakon vodećeg gola Lorenca Pelegrinija u 43. minutu delovalo je da će ovoga puta mnogo lakše izaći na kraj sa ambicioznim domaćinom.

Ipak, igrači Bodea su ponovo demonstrirali fenomenalan karakter. Izjednačili su ekspresno u 56. minutu golom Ulija Saltnesa, zahvaljujući udarcu koji je prevario Ruja Patrisija, pošto je zakačio nekog na put ka golu Vučice.

Roma je podlegla pritisku domaćina i u samoj završnici, kada je posle skraćenog kornera odlično loptu glavom zahvatio Ugo Vetlesen, koji je uz novi odbitak postavio konačan rezultat utakmice.

PSV je odigrao atipično defanzivnu utakmicu na King Pauver stadionu, ali je cilj opravdao sredstva. Lester je imao jalovu terensku incijativu, imao 57 odsto loptu u posedu i uputio deset udaraca ka golu gostiju, ali su samo dva išla u okvir. Gosti iz Ajndhovena se nemaju sa čim pohvaliti, s obzirom da su imali pet šuteva, od čega samo jedan u okvir gola.

Zanimljivo, PSV je taj udarac uputio u trećem minutu meča, kada se oprobao Mario Gece, ali je dobro reagovao Kasper Šmajhel. U nastavku prvog poluvremena dve vrlo dobre prilike sa druge strane imali su Ihenačo i Barns, ali nisu bili dovoljno precizni.

Drugo poluvreme je imalo daleko manje konkretnog sadržaja, pa je ostalo ravnopravnih 0:0. Nadamo se daleko otvorenijem revanšu na Filips stadionu.

LIGA KONFERENCIJE - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE):

Četvrtak:

Fajenord - Slavija Prag 3:3 (1:1)

/Sinistera 10, Senesi 74, Kokču 86 - Olajinka 41, Sor 67, Traore 94/

Bode/Glimt - Roma 2:1 (0:1)

/Saltnes 56, Vetlesen 89 - Pelegrini 43/

Lester - PSV 0:0

Marselj - PAOK 2:1 (2:0)

/Žerson 13, Paje 45 - El Kaduri 48/


tagovi

Dimitri PajeAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara