Murinjova Roma je lak plen za velike: Džeko načeo svoje, Sančez bombom overio polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 23:05

Portugalac je na Meaci dočekan kao veliki heroj iz prošlosti, što će biti slučaj kada god se bude pojavio pred navijačima Intera, ali se o njegovoj budućnosti u Romi uveliko spekuliše, a te priče će postati još glasnije nakon večerašnje nemoći u Milanu - 0:2

Ova ekipa Rome koju sa klupe predvodi Žoze Murinjo jednostavno nema kvalitet, mogućnosti, niti snagu da se bori sa najvećim klubovima italijanskog fudbala. Vučica nije slavila ni u jednom derbiju ove sezone, poražena je od Lacija, Juventusa (dva puta), Intera i Milana, a remizirala sa Napolijem, dok je večeras eliminisana i u četvrtfinalu Kupa Italije od Nerazura, i tako kompletirala prilično bledu sliku svojih izdanja - 0:2 (0:1).

Romine šanse da se bori za polufinale potonule su već u prvom minutu, kada je bivši napadač Vučice Edin Džeko odlično reagovao na centaršut Ivana Perišića, dok je svaka dilema razrešena u 68. minutu, kada je projektil Aleksisa Sančeza sa više od 20 metara udaljenosti prosto pocepao mrežu nemoćnog Ruja Patrisija.

Izabrane vesti

Murinjo je na Meaci dočekan kao veliki heroj iz prošlosti, što će biti slučaj kada god se bude pojavio pred navijačima Intera, ali se o njegovoj budućnosti u Romi uveliko spekuliše, a te priče će postati još glasnije nakon večerašnje nemoći u Milanu.

Tim iz Večnog grada je kao i svaki put u dosadašnjem toku sezone igrao na mahove. U par navrata su gosti pretili preko Nikola Zaniola, ali taman kada su se spremali da krenu na sve ili ništa usledio je Sančezov projektil.

Simone Inzagi je sasvim sigurno bio pod posebnim opterećenjem nakon razočaravajućeg poraza od Milana u gradskom derbiju, ali je za razliku od Derbija dela Madonina ovoga puta uspeo na pravi način da zatvori utakmicu.

Inter nije blistao, imao je loše periode tokom meča, ali je sve vreme delovalo da domaćin u potpunosti drži situaciju u svojim rukama. Inzagijeve planove poremetila je povreda Alesandra Bastonija, koji je izvrnuo zglob u poslednjem minutu prvog poluvremena, što je sigurno pokvarilo raspoloženje treneru Nerazura.

Inzagi je malo promešao karte u odnosu na derbi sa Milanom, pa su tek u završnici meča svoje minute dobili Lautaro Martinez, Hakan Čalhanoglu i Denzel Damfris, što dovoljno govori o dužini igračkog kadra koji poseduje odlični strateg.


KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Roma 2:0 (1:0)

/Džeko 1, Sančez 68/

Sreda

21.00: (1,95) Milan (3,50) Lacio (3,90)

Četvrtak

18.00: (1,75) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,90)

21.00: (1,47) Juventus (4,40) Sasuolo (7,00)


*** kvote su podložne promenama


tagovi

Žoze MurinjoKup ItalijeAleksis SančezSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara