Pozdrav Murinja i Pelegrinija (©Reuters)
Pozdrav Murinja i Pelegrinija (©Reuters)

Murinju se ispunila želja: Rim ima novog Princa, Pelegrini produžio ugovor

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 07:29

Centralni vezista postao drugi najplaćeniji igrač tima. Izbačena otkupna klauzula

Posle Frančeska Totija i Danijelea De Rosija, Roma ima novog Princa Rima.

Naravno, uvek će taj nadimak biti rezervisan za Totija, ali još jednom je Vučica pokazala da čuva svoju decu. Ovaj put pregovori nisu tekli baš glatko, ali na sreću Žozea Murinja, koji je insistirao na dogovoru, 25-godišnji Lorenco Pelegrini produžio je ugovor.

Izabrane vesti

Novi je potpisan do 2026. godine, što je potvrdio klub, a italijanski mediji pišu da je izbačena otkupna klauzula koja je iznosila 30.000.000 evra i zbog koje su Rimljani lako mogli da ostanu bez odličnog veziste. Navodno su zainteresovani da ga dovedu u svoje redove bili Liverpul i Totenhem.

Po ranijem pisanju Korijere delo Sporta, Pelegrinija će novi ugovor učiniti drugim najplaćenijim igračem tima. Sa 4.000.000 evra godišnje naći će se iza Tamija Abrahama koji dobija 6.000.000.

"Ne mogu da zamislim bolji osećaj od ovog. Zahvalan sam klupskim čelnicima, sportskom direktoru Tijagu Pintu i treneru koji me smatraju važnim za ovaj klub. Pokušaću da uzvratim poverenje svakog dana na terenu davajuči 110 odsto svojih mogućnosti i trudeći se da napredujem", izjavio je od ove sezone kapiten Rome.

Pelegrni je u 161 utakmicu za klub u kom je ponikao dao 27 i namestio 36 golova. U tekućoj sezoni je, računajući sva takmičenja, već dao šest golova i upisao dve asistencije u devet mečeva.

Novi ugovor sigurno će ga motivisati za današnji duel sa Empolijem od 18 časova na Olimpiku u sedmom kolu Serije A. Roma je trenutno četvrta na tabeli sa 12 bodova, šest manje od vodećeg Napolija.



tagovi

Žoze MurinjoLorenco Pelegrini

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara