Musa Dijabi (©Reuters)
Musa Dijabi (©Reuters)

Musa Dijabi velika želja Edija Haua, za transfer potrebno oko 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 00:37

Njukasl navodno spreman da plati visoko obeštećenje za krilo Bajer Leverkuzena

Ove godine je 20 godina od Njukaslovog poslednjeg, ukupno drugog, učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Kako stvari stoje, Svrake bi na jesen mogle da ponove uspehe iz sezona 1997/1998. i 2002/2003, kada su se takmičili među elitom evropskog fudbala.

Klub sa severa Engleske trenutno je na odgovarajućoj, četvrtoj poziciji u Premijer ligi, a trener Edi Hau već razmišlja o pojačanjima za izazove koje bi donelo učešće u Ligi šampiona. I veruje da mu je za njih neophodan 23-godišnji Musa Dijabi. Krilni napadač Bajer Leverkuzena i prošlog leta je bio interesantan Njukaslu, međutim, Leverkuzen nije želeo da ga proda za manje od 70.000.000 evra. To Englezi, odnosno vlasnici Njukasla iz Saudijske Arabije, nisu prihvatili, ali cena je i dalje aktuelna, a mladi Francuz velika trenerova želja, pa dobro obavešteni novinar nemačkog Bilda, Kristijan Falk, ima saznanja da će ovaj put Svrake biti mnogo upornije.

Izabrane vesti

Navodno su u Njukaslu, na Hauov zahtev, angažovanje Dijabija sledećeg leta označili kao primarno.

Mesto u Ligi šampion sigurno bi bilo veliki plus u pregovorima, pošto je Bajer Leverkuzen trenutno bliži ispadanju iz Bundeslige nego vizi za elitu, ali uz visoko obeštećenje problem Njukaslu pravi interesovanje Arsenala, lidera Premijer lige. Po pisanju nemačkog Skaj sporta, i Tobdžije iz istog razloga - jačanje tima za povratak u Ligu šampiona - žele francuskog napadača.

Musa Dijabi je u Bajer stigao leta 2019. iz Pari Sen Žermena za 15.000.000 evra. Od tada je za nemački klub sakupio 146 nastupa, u kojima je dao 43 i asistirao za 41 gol. Jasno je da se radi o velikom talentu, pa i ne čudi cena koju su odredili u Leverkuzenu. Posebno imajući u vidu da je mladi napadač vezan za njih ugovorom koji važi još dve i po godine.


tagovi

Musa DijabiNjukaslZimski prelazni rok 2023Bajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara