Ilustracija (©Damir Hajdarbašić, fkz.ba)
Ilustracija (©Damir Hajdarbašić, fkz.ba)

Musemićev Siti "ganja" Zrinjski, Željo se "vadi" u Prijedoru

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.11.21. | 11:09

BiH 1: Danas dva duela na programu u okviru 16. runde

Posle jučerašnja tri duela, gde su gostujuće trijumfe upisali Sarajevo nad Radnikom (1:0), Široki Brijeg nad Leotarom (3:1), te domaću pobedu Zrinjskog nad Borcem (4:1), danas se igraju još dve utakmice 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

13.00: (3,60) Posušje (3,35) Tuzla Siti (1,98)

Izabrane vesti

Duel u Hercegovini biće od velikog značaja za obe ekipe. Domaći su trenutno pretposlednji na tabeli sa 11 bodova i polako su uhvatili priključak za bezbednom zonom, pa bi u slučaju današnjeg trijumfa možda i mogli preskočiti Velež i Rudar Prijedor. Domaći su ostavili dosta bled utisak do sada, gde su bili upisali svega jednu pobedu, i to početkom avgusta nad Borcem, ali su ipak uspeli to malo da poprave trijumfom nad Željezničarom u 14. kolu. Ujedno, ispali su i iz Kupa BiH tako da im je jedan jedini cilj u nastavku sezone, opstanak u društvu najboljih, pa bi već danas trebali krenuti u osvajanje bodova.

Ako Posušju trebaju bodovi za opstanak, onda Tuzli Siti još više trebaju u borbi za tituli. Tim Husrefa Musemića u stopu prati zahuktali Zrinjski, koji je i sinoć pokazao sav raskoš kvaliteta i stavio svima do znanja da ima sve potrebno za titulu. Naravno, pitaju se tu nešto i Tuzlaci, te neće olako posustati u toj trci dva rivala. Zaostaju za prvim mestom sedam bodova, uz utakmicu manje, pa bi u slučaju eventualnog trijumfa, zaostatak bio smanjen na četiri boda, što svakako nije nemoguće stići još pred odlazak na zimsku pauzu. Tako da, gosti moraju tražiti trijumf ukoliko žele voditi bitku za opstanak, jer Zrinjski, kako stvari stoje, ne planira stati. Ima tim Husrefa Musemića dovoljno iskustva, kvaliteta, mudrosti, koji definitivno trebaju u ovakvim utakmicama tako da im se može pripisati uloga favorita.

13.00: (3,05) Rudar (3,00) Željezničar (2,40)

Ako je duel u Posušju jako bitan i za jedne i za druge, onda ništa manje važnosti neće doneti duel u Prijedoru. Rudar je na devetom mestu sa 14 bodova i trenutno je bezbedan, ali tri boda prednosti u odnosu na opasnu zonu nisu nešto što donosi preterano veliku sigurnost. Stoga, domaći imaju imperativ pobede kako bi mirnije dočekali nastavak sezone. Pogotovo, što bi na tabeli preskočili Leotar. Iako se ne mogu pohvaliti nekom preterano dobrom formom, činjenica je da su u prethodnih pet kola upisali svega jedan poraz. Savladali su bijeljinski Radnik, te remizirali sa Slobodom, Veležom i poslednji u nizu remi sa Sarajevom što je možda donelo najviše optimizma u redove Prijedorčana. Na svom terenu su u ovoj sezoni upisali svega jedan poraz, i to protiv Sarajeva, dok su svim ostalima uspeli pomrsiti račune. Upravo bi taj domaći teren mogao biti jako važan faktor u današnjem susretu u kojem bi tri boda mnogo značila Rudaru.

Sa druge strane, nekako je neobično spominjati Željezničar u kontekstu borbe za opstanak, ali kako stvari stoje, tim sa Grbavice bi se mogao dovesti u tu situaciju. Trenutno su na sedmom mestu sa 18 bodova, sedam više od Posušja koje je na mestu koje vodi u niži rang. Dakle, u slučaju da Željezničar izgubi, a Posušje savlada Tuzlu, bodovna razlika bi došla na četiri boda, što je svakako ono što u Željezničaru ne žele. Taman kada se činilo da je Tomislav Ivković uspeo da nađe modus za igru svoje mlade ekipe, kola su krenula nizbrdo, te su upisana tri poraza. Prvo se sladilo Posušje, a nakon toga dva domaća poraza, od Tuzle Siti i Zrinjskog, što je pokazalo sve slabe tačke koju ovaj mladi tim ima. Činjenica je da je Tomislav Ivković pod određenim pritiskom, ma koliko on to htio ili ne priznati, jer klub kao što je Željezničar ne trpi donji deo tabele, ma kolikim god kvalitetom raspolagao. Ne mogu se pohvaliti ni tim gostujućim utakmicama, jer jedini trijumf koji je ostvaren bio je onaj u Kupu protiv niželigaša Rudar iz Han Bile, dok je u svim ostalim susretima jedan bod bio maksimum. Da Željezničaru trebaju bodovi sigurno da, a da li tim Tomislava Ivkovića ima kvalitet da se "izvadi" iz ove situacije, to će morati pokazati na vrućem terenu u Prijedoru.

BIH 1 - 16. KOLO

Subota

Leotar - Široki Brijeg 1:3 (1:1)

/Aćimović 42 - Mujan 15, Medić 54, Ikić 70/

Radnik - Sarajevo 0:1 (0:1)

/Đokanović 18/

Zrinjski - Borac 4:1 (4:0)

/Malekinušić 13, Bilbija 24pen, 30, Savić 36 - Vušurović 83/

Nedelja

13.00: (3,60) Posušje (3,35) Tuzla Siti (1,98)

13.00: (3,05) Rudar (3,00) Željezničar (2,40)

Ponedeljak

18.00: (2,30) Sloboda (3,00) Velež (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EX-YU ligeex-Yu fudbalBiH 1ŽeljezničarRudar PrijedorPosušjeTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara