Barselonin tim pred meč sa Realom u SAD (©Reuters)
Barselonin tim pred meč sa Realom u SAD (©Reuters)

Na 10 dana do starta Primere Barselona sa samo 13 igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 00:26

Novajlije i oni koji su tokom leta obnovili ugovore još nemaju pravo nastupa u takmičarskim mečevima predstojeće sezone

Ilkaj Gundogan, Injigo Martinez i Oriol Romeu najzvučnija su imena koja su ovog leta stigla u Barselonu - ostali su igrači iz B tima ili oni kojima su istekle pozajmice - ali niko od njih na 10 dana do početka Primere nije registrovan. Na zvaničnom sajtu takmičenja pod grbom katalonskog tima trenutno se nalazi tek 13 imena.

Ukoliko bi Barselona danas krenula u odbranu titule prvaka Španije, Ćavi bi mogao da računa samo na Mark Andrea ter Štegena, Žila Kundea, Erika Garsiju, Andreasa Kristensena, Pedrija, Gavija, Franka Kesija, Frenkija de Jonga, Ferana Toresa, Ansua Fatija, Rafinju, Roberta Levandovskog i Usmana Dembelea. Pritom je pitanje dana kada će Dembele postati igrač Pari Sen Žermena, a na izlaznim vratima uveliko je i Kesi.

Izabrane vesti

Nije ovo prvi put da se u Barseloni susreću sa problemom zabrane registrovanja igrača zbog neizmirenih finansijskih obaveza, prošlog leta je bilo isto, ali činjenica da je do početka Primere ostalo svega 10 dana izaziva nervozu kod navijača. Ćavi kroz pripremne mečeve uigrava tim kao da je situacija redovna, Đoan Laporta uverava da nema mesta panici i da je situacija pod kontrolom, ističući da je prioritet Barselone u predstojećoj sezoni odbrana titule, pa tek onda proboj među konkurente za trofej u Ligi šampiona.

Katalonski mediji, međutim, pozivajući se na tamošnji TV kalan Esport3, pišu da su komplikacije nastale zbog odluke nemačkog infesticionog fonda da kupi 16 odsto prava na Barseloninu audio-video produkciju Barsa Studios. U klubu su od tog posla računali na 65.000.000 evra i taj novac je ukalkulisan u plan izvodljivosti koji je predstavljen rukovodstvu Primere. Iako sa Kamp Noua tvrde da se Nemci nisu povukli iz posla, činjenica je da uplate još nema, te je zabrana na registrovanje novih igrača i onih koji su obnovili ugovore - a, među njima su Ronald Arauho, Markos Alonso, Serhi Roberto, Injaki Penja - i dalje važeća.

Pre starta nacionalnog prvenstva Barselona će - u najjačem sastavu - igrati prijateljski meč sa Totenhemom, 8. avgusta, dok je prvo kolo Primere zakazano za 13. avgust. Katalonci će se od 21.30 u predgrađu Madrida sastati sa Hetafeom. Ostaje da sačekamo i vidimo u kom sastavu... Ukoliko se Nemci ne aktiviraju ubrzo, problem bi trebalo da reši prodaja Dembelea za 50.000.000 evra.


tagovi

BarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara