(©AFP)
(©AFP)

Na Bentegodiju ispisana istorija: Barak postigao 1000. gol u Kalču za Veronu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 22:46

Parma sve bliža Seriji B

Verona je prebrodila krizu i ušla u odabrano društvo. Darko Lazović, Ivan Ilić i saigrači otškrinuli su Veroni vrata do velikog jubileja. Verona je u 22. kolu Serije A preokrenula rezultat protiv Parme, a zlatnim slovima se upisao Čeh Antonin Barak – 2:1

Proširila je Verona krug na 19 timova koji su u Kalču došli do magične brojke od 1000 golova. Obe ekipe su ušle u meč na Bentegodiju spuštenog garda i sa željom da prekinu seriju loših rezultata. Parmi se ne oprašta od društva najboljih, ali će po svemu sudeći to biti slučaj. Jesu Mlekadžije zatresle mrežu posle tri utakmice posta, ali su i 13. utakmicu ostale bez pobede. Nalaze se u bezizlaznoj situaciju i parvo bi čudo bilo da odjednom proigraju.

Izabrane vesti

Darko Lazović i Ivan Ilić nisu uspeli da se upišu u listu strelaca, ali su odigrali dobar meč. Još jednom se pokazalo da Verona igra kada su njeni spoljni igrači na visini zadatka. Davali su Federiko Dimarko i Darko Lazović dubinu Veroninoj igri i bili su učesnici kod akcija u kojima su padali golovi.

Nije moglo gore da počne po Veronu. Srušio je Karamoa golman Silvestri u kaznenom prostoru, a glavni sudija je posle pregledanog snimka dosudio penal za Mlekadžije. Namestio je loptu Juraj Kucka, zatresao mrežu, a Silvestriju je lopta skliznula sa ruke. Mogao je za kratko vreme da pređe put od tragičara do heroja.

Ekspresno je izjednačila Verona, a odbrana Parme pokazala zašto spada među najporoznije u Seriji A. Neometano su izneli igrači Verone loptu, Darko Lazović je zavrnuo u srce šesnaesterca, Lazanja je glavom prebacio na drugu stativu, a levi spoljni Federiko Dimarko je zakucao loptu u gol. Na putu do mreže lopta je pogodila Alberta Grasija, a vezisti Parme je pripisan pogodak.

Dimarko je ponovo umešao svoje prste kod gola. Ovoga puta je bio u ulozi asistenta. Centrirao je iz kornera na prvu stativu, a Antonin Barak je bio najviši u skoku, doneo Veroni preokret i uveo je u izabrano društvo. Bio je to 1000. Veronin gol u Seriji A.


SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Bolonja - Benvento 1:1 (1:0)

/Sansone 1 - Viola 60/

Subota

Torino - Đenova 0:0

Napoli - Juventus 1:0 (1:0)

/Insinje 31pen/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Mađore 5, Bastoni 67

Nedelja

Roma - Udineze 3:0 (2:0)

/Veretu 5, 26pen, Pedro 90+3/

Kaljari - Atalanta 0:1 (0:0)

/Murijel 90/

Sampdorija - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Keita 31, Kvaljarela 71 - Vlahović 37/

Krotone - Sasuolo 1:2 (1:1)

/Una 26 - Berardi 14, Kaputo 49pen/

Inter - Lacio 3:1 (2:0)

/Lukaku 22pen, 45, Martinez 64 - Eskalante 61/

Ponedeljak

Verona - Parma 2:1 (1:1)

/Grasi 13ag, Barak 62 - Kucka 8pen/



tagovi

VeronaParmaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara