Saša Mrkić (©Starsport)
Saša Mrkić (©Starsport)

Na Čairu ne veruju tabeli: Sa Napretkom uvek uzbudljivo, bićemo još ofanzivniji nego u Surdulici

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 14:39

Jedno od najvećih rivalstava u srpskom fudbalu ispisaće novu stranicu u petak od 20 časova u 8. kolu Mozzart Bet Superlige

Ako se za neka dva tima u Srbiji može reći da je položaj na tabeli uoči njihovog okršaja irelevantan, onda su to niški Radnički i kruševački Napredak. Malo koje rivalstvo u našem fudbalu ima takvu tradiciju, nisu navijači dva kluba tek tako tim duelima nadenuli nadimak „srpski El klasiko“. To što su i jedni i drugi u donjem delu tabele neće učiniti utakmicu 8. kola Mozzart Bet Superlige (petak, 20.00) ništa manje interesantnom i uzbudljivom.

Radnički je, svakako, u nešto boljem položaju od svog rivala, jer je pre par dana u Surdulici prekinuo niz loših rezultata, ostvario prvu pobedu u sezoni i ima priliku da protiv jedinog tima u ligi, uz Radnik, koji još ne zna za trijumf, krene ka sredini tabele. Sama pobeda u Surdulici nije jedini razlog za zadovoljstvo trenera Saše Mrkića.

Izabrane vesti

Na ove dve utakmice na kojima sam predvodio ekipu, protiv Kolubare i Radnika, primili smo po jedan gol, manje nego na bilo kojoj u prethodnom delu sezone. Pritom, u Lazarevcu smo dali autogol, u Surdulici smo primili gol iz penala, nakon pada koncentracije u poslednjem minutu meča. Dakle, napredujemo i na planu kompaktnosti u odbrani. Sve smo odgovorniji u defanzivi i nadam se da ćemo tako nastaviti“, poručio je šef struke Nišlija na redovnoj pres konferenciji na Čairu, a onda otkrio još jednu dobru vest.

Mesarović se vraća nakon odrađenih kartona, Aksentijević se potpuno oporavio. Imam veći fond igrača na raspolaganju i verujem da ćemo sastaviti baš dobar tim za ovu utakmicu“.

To što Napredak ne zna za takmičarsku pobedu već četiri i po meseca, što je u istom tom periodu krajnje neefikasan, posebno u prvim poluvremenima, ne zavarava prvog trenera Nišlija.

Reč je o komšijskom derbiju. Napredak se pojačava gotovo iz dana u dan. Jedno je kriza rezultata, a drugo realni kvalitet tog tima, koji će, samo je pitanje trenutka, izaći na površinu. Znamo da im je štoper Kerkez pocrveneo u prethodnom kolu i da neće igrati. Mene raduje slika sa našeg treninga. Iz dana u dan je to sve bolje i konkretnije. Sigurno je da ćemo se opredeliti za još ofanzivniju formaciju, jer igramo kod kuće. Ofanzivno smo protiv Radnika bili odlični, postigli tri pogotka, dva puta pogodili okvir gola, sada ćemo biti još više napadački orijentisani“,naglasio je Mrkić pred prvu utakmicu na domaćem terenu u svom trećem superligaškom trenerskom mandatu na Čairu.

MOZZART BET SUPERLIGA, OSMO KOLO


Četvrtak

18.00: (5,50) Radnik (3,80) Vojvodina (1,65)

Petak

18.00: (2,80) Mladost NS (3,10) Novi Pazar (2,65)

20.00: (1,90) Radnički Niš (3,45) Napredak (4,20)

20.00: (2,85) Spartak (3,10) TSC (2,60)

Subota

18.00: (2,35) Mladost Lučani (3,25) Voždovac (3,10)

20.00: (3,80) Kolubara (3,45) Čukarički (2,00)

20.30: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Javor (25,0)

Nedelja

17.00: (11,0) Radnički 1923 (6,25) Partizan (1,25)




tagovi

Radnički NišSaša Mrkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara