(AFP)
(AFP)

Na Kristijanovom stadionu Vini je postao Ronaldo i unakazio Barsu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 21:53

Real Madrid osvajač pehara Superkupa Španije pošto je samleo doskorašnjeg vlasnika pehara – 4:1

Tamo gde je otišao Kristijano Ronaldo, presvukao se Vinisijus Žunior u odoru Portugalca. Navukao je plašt junaka, Realvog superheroja, kao što je ranije znao da bude (nekada) najbolji igrač sveta. Bude li svaki put igrao kao u finalu Superkupa Španije, Brazilac će imati argumente da mu zapreti, pošto je rastavio Barselonu na proste činioce i preoteo joj pehar – 4:1.

Na stadionu gde navijači Al Nasra kliču Kristijanu, aktuelni krilni napadač kraljevskog kluba je odigrao verovatno partiju karijere. Postigao je het-trik, dodao asistenciju, iznudio isključenje Ronalda Arauha i pokazao koliko moćan može da bude. Jeste najmanje cenjeno takmičenje, jeste da ništa ne mora da znači uoči nastavka sezone, međutim, može da bude kamen međaš Viniju koji je izdanjem u Rijadu visoko podigao standarde. I sve to začinio proslavom u stilu Ronalda.

Izabrane vesti

Usput, uradio je nešto što Kristijano nikad nije. Za deceniju igranja u Realu, CR7 nikad nije postigao tri gola Kataloncima na jednom meču. Vinisijus je to uradio samo tokom prvog poluvremena, kad je brzinom kažnjavao raštimovanu odbranu Ćavijeve ekipe i oredeljenje stratega da počne „visoko“ postavljenom odbrambenom linijom ispred Injakija Penje.

Možda bi to imalo smisla da je lopta bila više u nogama Barsinih fudbalera, mada, svaki put kad bi prešla u vlasništvo Realovih najveći rival je bio kažnjen. Već u sedmom minutu Džud Belingem je „provukao“ loptu između gomile protivničkih fudbalera, a Vinisijus Žunuior delovao kao kvad u pustinji. Nezaustavljivo.

Slično je protutnjao i njegov sunarodnik Rodirgo desnom stranom, pošto je imao sav prostor i vreme ovog sveta da se namestio na kvalitetan ubačaj, koji je Vinisijus uklizavanjem pšretvorio u 2:0. Igrao se deseti minut!? Fubdaleri Barselone nisu stigli ni da se preznoje, a delovali su pogubljeno. Usput dekoncentrisano, ubijeno u pojam, jer koliko god bili ranije tokom sezone u rezultatskom zaostatku dva pogotka manje u finalu takmičenja, protiv večitog rivala, pojačavalo je pritisak na aktuelnog prvaka države.

S njim nije mogao da se nosi Ronald Arauho, te je pred kraj prvog dela skrivio penal i omogućio Realu da povede 3:1, jer sve što je u međuvremenu Barsa uradila bio je precizan hitac Roberta Levandovskog.

Vinisijus je bio precizan i sa bele tačke i tako nastavio da kažnjava Barselonu kao još jedan igrač koji je preselio u Saudijsku Arabiju, gde se igralo finale. Prošle godine je u Kupu kralja Karim Benzema autorizovao het-trik u revanšu polufinala. Čekali su navijača Reala od 1995. i Ivana Zamorana da vide strelca het-trika u Klasiku, a onda su posle 28 godina za manje od 12 meseci posmatrali dva.

I uživali, jer nije samo Vinisijus Žunior plesao, iako je kasnije vratio asistenciju Rodrigu i iznudio isključenje Arauha (drugi žuti). Skoro sve u igri ekipe Karla Ančelotija delovalo je kao dobro podmazana mašina. Belingem iza napadača, Federiko Valverde kao hobotnica na sredini, rastrčani Rodrigo, uporni Čuameni, sjajni Kros, koga ni zvižduci sa tribina nisu omeli...

Barselona jeste dala gol preko Levandovskog, mogla još koji (Feran Tores uzdrmao prečku, Žoao Feliks nije iskoristio zicer), ali je u krizi kakvu ne pamti. Bez jednog trofeja je ostala, a čini se da će joj Real uzeti i onaj vredniji. Sa ovako raspoloženim vitezom Vinisijusom deluje realno.



tagovi

Real MadridBarselonaVinisijus ŽuniorRobert LevandovskiSuperkup Španije

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara