(©Starsport)
(©Starsport)

Na prozivci Partizana i Jojić, Miljković, Ostojić, a izostali Marković, Pavlović, Obradović...

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 10:19

"U prethodnoj sezoni smo bili manje uspešni van terena", istakao predsednik Vučelić

Imao je malo vremena Partizan da se u hodu presabere između neuspešne prošle sezone, u kojoj nije osvojio nijedan trofej i početka priprema za novu.

Nijedan novi igrač nije stigao u međuvremenu u Humsku 1, ali je zato došlo do promene trenera, pošto je Aleksandar Stanojević podneo ostavku, a na njegovo mesto seo je Ilija Stolica.

Izabrane vesti

Novi šef struke imaće paklen posao da takođe u hodu prestrojava ekipu na njegov način funkcionisanja, a da istovremeno rekonstruiše tim, jer nekolicini igrača ističu ugovori poslednjeg dana juna.

Bez obzira na to, kao pravi profesionalci, većina njih je došla na prvi trening. Tako se Stolici na prozivku odazvalo 26 igrača, a to su: Bojan Ostojić, Luka Subotić, Filip Holender, Bibars Natho, Kvinsi Menig, Nemanja Stevanović, Slobodan Urošević, Milan Smiljanić, Nikola Lakčević, Nemanja Jović, Milan Lukač, Vanja Vlahović, Mateja Stašević, Marko Živković, Saša Zdjelar, Ljubomir Fejsa, Nemanja Miletić, Aleksandar Lutovac, Aleksandar Popović, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković, Mihajlo Petković, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković, Marko Jevtović.

Produženi odmor dobili su najbolji golgeter lige Rikardo Gomeš, kao i reprezentativci Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić i Nikola Terzić.

Na prozivci danas nije bilo Lazara Markovića, kojem ističe ugovor za dve nedelje, kao ni Ivana Obradovića, Rajka Brežančića i Lazara Pavlovića, koji su u istoj situaciji.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je u obraćanju igračima rekao:

U minuloj godini smo postigli veliki takmičarski uspeh pod vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića i verovatno bismo, da je samo takmičarski deo bio u pitanju, odneli titulu. Međutim, van terena smo bili manje uspešni i pred kraj smo ostali bez trofeja. Takođe, u Evropi smo stigli dalje nego ikad tokom prolećnog dela sezone“, rezimirao je Vučelić.

A, što se tiče očekivanja za novu sezonu...

Izabrali smo najboljeg mogućeg šefa stručnog štaba i smatram to jednim od važnih uspeha i pretpostavki pred ono što će se dogoditi. Od igrača se očekuju bitke i takmičenje u prvenstvu, kupu i Evropi, a ja im želim uspeh. Ukoliko se potpuno posvete mogu uspeti i ne smeju ni da pomišljaju da isteruju neke druge pravde. Nadam se da ce VAR raditi svakog trenutka, da pravda ne zavisi od čoveka i sudija“, istakao je Vučelić.

Novi trener Ilija Stolica imao je kratko obraćanje igračima.

Želim da usmerim fokus i energiju na igrače, oni su prvo i osnovno u svemu, a svi mi smo njihov servis. Energija koju usmeravamo želim da bude usmerena samo ka terenu. Moramo da imamo ispred sebe trofeje i pobede, ali ćemo ići od pobede do pobede, od dana do dana. Sezona ispred nas je specifična i zahtevna, ali će biti i vremena za odmor“, podvukao je Stolica.


tagovi

FK PartizanIlija Stolicamilorad vučelić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara