Andre Pjer Žinjak (©AFP)
Andre Pjer Žinjak (©AFP)

Na sve ili ništa: Tigrovi sanjaju čudo u San Nikolasu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 23:09

Meksička Klausura: Atlas brani velikih 3:0 protiv Tigresa u revanšu polufinala plej-ofa

Tigres se provukao do polufinala meksičke Klausure posle eliminacije Kruz Azula u prethodnoj rundi, prošlogodišnjeg šampiona, ali je u prvom meču polufinala razbijen na paramparčad od Atlasa u Gvadalahari. Pobednik Aperture je očitao lekciju Tigrovima, slavio sa 3:0 i stigao na korak do borbe za trofej u šampionatu Sombrerosa.

Propozicije su takve da nema ni produžetaka ni penala. Ukoliko domaćin dobije sa tri pogotka razlike plasiraće se u finale jer je tim iz San Nikolasa bio bolji u ligaškom delu šampionata. Andre Pjer Žinjak i drugovi igraće na sve ili ništa noćas (03.00). Prednost ekipe iz Gvadalahare je velika, pa tim trenera Migela Erere nema izbora, mora od prvog minuta da jure na gol Atlasa.

Izabrane vesti

Žinjak je bio raspoložen u prvom delu sezone, postigao je 11 golova, bio prvi strelac šampionata, ali u plej-ofu je stao iskusni Francuz. Nije se upisao u listu strelaca na prethodna tri meča. Tigres je na tri utakmice u doigravanju postigao samo gol, pa je jasno da treba čudo u revanšu. Drugi Francuz Floran Tovan je u drugom planu. Ušao je u finišu pre tri dana u Gvadalahari, kada je zamenio Venecuelanca Sotelda, bivšeg igrača Santosa i Toronta. Videćemo da li će Erera u napad da gurne obojicu nekadašnjih asova Marselja.

03.00: (1,65) Tigres (3,70) Atlas (5,70)

Defanzivac Dijego Rejes je i dalje van stroja i neće moći da pomogne saigračima. Atlas ima šansu da objedini titule u Meksiku. Krajem prošle godine je bio šampion Aperture, a sada je na korak do nove borbe za tron.

Koliko će Tigresu biti težak zadatak govori podatak da crveno-crni ove godine nisu primili tri gola ni na jednom meču. Na četiri prethodna duela, Tigres nije pobedio Atlas. U prvom delu sezone ova dva tima su odigrali nerešeno - 1:1.

Pobednik ovog dvomeča igraće u finalu s boljim iz duela Pačuke i Klub Amerike. U prvom meču u Meksiko Sitiju nije bilo pobednika pred revanš u ponedeljak ujutru u Pačuki.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO, KLAUSURA – POLUFINALE (REVANŠI)

Nedelja

03.00: (1,65) Tigres (3,70) Atlas (5,70) /prvi meč: 0:3/

Ponedeljak

03.05: (2,55) Pačuka (3,20) Klub Amerika (2,85) /prvi meč: 1:1/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andre Pjer ŽinjakTigresMeksiko 1MeksikoJužna AmerikaAtlas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara