Bernardo Silva (@ManCity)
Bernardo Silva (@ManCity)

Na tacni imao 150.000.000 iz Arabije, dogovor sa PSŽ-om, ali Bernardo Silva ostao na Etihadu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.08.23. | 21:18

Portugalac potpisao novi ugovor do 2026. godine, Ajmerik Laport napustio Mančester Siti i potpisao za Al Nasr, a Građani ponudili 50.000.000 evra i bonuse za Vulverhemptonovog Mateusa Nunesa

Pune ruke posla za sportski sektor Mančester Sitija u današnjem danu, ali glavna od tri vesti jeste ta da je šampion Engleske potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Bernardom Silvom. Druga novina je da se Ajmerik Laport potpisao za saudijski Al Nasr i da se posle pet i po godina oprostio od kluba kojem će kroz pomenuti transfer doneti 30.000.000 evra. Treća važna stvar za Građane jeste ponuda koju su prema pisanju Fabricija Romana poslali Vulverhemptonu - 50.000.000 evra i bonusi za vezistu Mateusa Nunesa.

Počnimo od Silve čija je sudbina dobrim delom prelaznog roka bila poprilično neizvesna. Za reprezentativca Portugalije su se ozbiljno interesovali Pari Sen Žermen i Barselona, a ugledni francuski Parizijen pisao je da je transfer na Park Prinčeva bio dogovoren, ali da se izjalovio zbog neplaniranog odlaska Rijada Mareza. Pep Gvardiola nije imao luksuz da izgubi dvojicu igrača koji igraju na istom delu terena.

Izabrane vesti

Zatim je u Mančester stigla faraonska ponuda. Sitiju je Al Hilal nudio 70.000.000 evra za obeštećenje, a Silvi trogodišnji ugovor vredan 150.000.000 evra, ali Bernardo neće nigde ovog leta. Barnardo je imao ugovor do 2025. godine, a danas je stabio potpis na produžetak do 2026.

"Proveo sam šest divnih godina u Mančester Sitiju i oduševljen sam što ću i u budućnosti biti ovde. Osvajanje triplete u prošloj sezoni bilo je posebno i uzudljivo je biti deo ovog tima. I dalje je tu mnogo gladi i strasti. Uspeh vas uvek tera da želite više, a ovaj tim mi konstantno daje šansu da nastavim da pobeđujem. Volim trenera, saigrače i navijače i nadam se da ćemo podeliti još mnogo velikih trenutaka u godinama koje dolaze", rekao je 29-godišnjak.

Silva je na Etihad stigao leta 2017 za 50.000.000 evra, a šest meseci nakon njega došao je štoper Ajmerik Laporta za 65.000.000. A posle pet i po godina, mandat nekadašnjeg defanzivca Atletik Bilbaa u plavom delu Mančestera je završen. Pep Gvardiola ga nije video u svojim planovima, postalo je to kristalno jasno nakon što je kupljen Joško Gvardiol.

Laport je postao deo jednog od najmoćnijih projekata Saudijske Arabije gde će mu saigrači biti Kristijano Ronaldo, Sadio Mane, Marcelo Brozović, Seko Fofana, Otavio i Aleks Teljes. Ujedno je i jedini štoper kojeg je velikan iz Rijada doveo ovog leta.

Blindirao je jednog od najboljih, oslobodio se nepotrebnog, a onda krenuo u potragu za čovekom koji će bar donekle zamaskirati izostanak povređenog. Kevina De Brujnea neće biti na terenu pre 2024. godine, Siti nije uspeo da dovede Lukasa Paketu, sportski direktor Lajpciga Oliver Minclaf potvrdio je da Dani Olmo sigurno ostaje na Red bul areni i ove sezone, a branilac titule Premijer lige okrenuo se ka Vulverhemptonu i poslao ponudu od 50.000.000 i bonuse za Mateusa Nunesa.

Mada nije baš jasno zašto Nunes budući da je daleko manje ofanzivan od prethodnih Sitijevih meta Pakete i Olma. Portugalac je u prošloj sezoni, svojoj prvoj premijerligaškoj isporučio samo gol i asistenciju na 33 nastupa, a kako su ga Vulvsi platili Sportingu 45.000.000 evra, pitanje je hoće li Sitijeva ponuda biti dovoljna.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mančester SitiBernardo Silva

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara