Sudija gleda start Naća (©Reuters)
Sudija gleda start Naća (©Reuters)

Naću smanjena kazna za brutalan start, igra El Klasiko

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 18:28

Komisija za žalbe pomilovala Realovog defanzivca

Duel Đirona - Real Madrid pre dve i po nedelje našao se u centru pažnje zbog odličnih igara katalonskog kluba. Bio je to okršaj za vodeću poziciju u Primeri, ali pored pobede gostiju iz Madrida 3:0 i prvog poraza Đirone ove sezone, posle utakmice dosta se pričalo i o oštrom startu Naća Fernandeza na Portua u finišu utakmice, kada je ishod meča uveliko bio poznat. U nameri da zaustavi kontru rivala, iskusni defanzivac otvorenim đonom je uklizao i pokupio nogu Đironinog napadača, koji je srećom izbegao težu povredu.

Morao je Naćo van igre zbog toga, a svestan da je napravio glupost, odmah posle utakmice uputio je javno izvinjenje Portuu, baš kao i predsednik Reala Florentino Perez, dok je bivši sudija u Primeri, Ituralde Gonsales, Naćov start ocenio kao najteži faul u poslednjih pet sezona na terenima španskog prvenstva.

Izabrane vesti

"Ono što je Naćo uradio protiv Đirone je start za zatvor. Onakvim potezima nema mesta u fudbalu. Bio je to najteži faul u poslednjih pet sezona u Primeri", grmeo je bivši arbitar.

Disciplinska komisija FS Španije kaznila je Naća suspenzijom u trajanju tri utakmice, kao i sa 600 evra, dok je Realu određeno da plati 1.050. Uoči izricanja presude iz Đirone su komentarisali kako sumnjaju da će štoper Kraljevskog kluba, po potrebi i bek, biti drastično kažnjen iako to zaslužuje. I, ispostavilo se da su bili u pravu.

Ovog ponedeljka iz Španije stiže vest da je Komisija za žalbe smanjila suspenziju Naću sa tri na dve utakmice, što znači da će posle već preskočene Osasune propustiti i duel sa Seviljom, ali će moći da igra u velikom derbiju sa Barselonom 28. oktobra.

Madriđani su, čak, tražili da Naću kazna bude smanjena na samo jednu utakmicu. Zahtev su pravdali činjenicom da Portu nije ozbiljno povređen (napadač Đirone bio je u protokolu za naredni meč, protiv Kadiza, ali nije ulazio u igru).

Iako delimično, usvojena žalba Madriđana sigurno raduje Karla Ančelotija koji već ima dosta problema zbog povreda Davida Alabe i Edera Militaa, a potencijalno bi El Klasiko mogao da poropusti Antonio Ridiger jer ima četiri žuta kartona i ukoliko dobije još jedan protiv Sevilje, neće moći da nastupi na Kamp Nouu.


tagovi

Real MadridBarselonaEl KlasikoNaćo Fernandez

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara