Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nadoknada kao Zenitova zona komfora protiv redovne mušterije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 20:07

Deveti vezani trijumf nebeskoplavih protiv ekipe iz moskovske regije

Pobeđivao je Himki ove sezone i Lokomotivu i Dinamo, kazanjski Rubin dva puta, ali Zenit ostaje rak-rana za ekipu iz moskovske regije. Velikan iz Sankt Peterburga deveti put zaredom ostavio je crveno-crne nedorečenim, čime je nastavio ljubomorno da čuva četiri boda viška u odnosu na najbližeg pratioca moskovski Spartak koji mu je u poslednjih 24 sata disao za vratom - 2:0.

Nije Zenit ubedljivo otvorio drugi deo sezone, ali nakon remija sa Rostovim i poraza od Rubina, pobedama protiv Ahmata i današnjom na Gasprom areni pokazao je da stvari ponovo dolaze na svoje. Doduše, do samog finiša nije mogao da se opusti jer je i pored apsolutne dominacije u svim segmentima dozvolio rivalu scenario u kojem je postojala nada za bod.

Izabrane vesti

Samo osam minuta igre bilo je nepohodno Serdaru Azmunu da zatrese mrežu rivala, ali nije se mnogo radovao iranski Mesi. Pogodak kojim bi preskočio saigrača Artjoma Dzjubu na čelu liste strelaca i došao do brojke od 14 poništen je nakon gledanja snimka. Sudija Šadihanov procenio je da je prethodno Dejan Lovren napravio prekršaj u napadu.

Zenit je do kraja prvog poluvremena ipak uspeo da dođe do gola koji mu je omogućio da bez previše pritiska odigra drugo poluvreme. Posle kornera u četvrtom minutu nadoknade levi bek Daglas Santos je pogodio prečku, u gužvi je loptu uspeo da zakači Dzjuba pre nego što je ona stigla na nogu Vjačeslava Karavaeva. Desni bek Zenita i nekada dete CSKA je kroz čitavu karijeru (Jablonec, Slavija Prag, Venlo) važio za čoveka koji ume da postiže i namešta golove, a taj epitet opravdao je sigurnom realizacijom u foto-finišu prvog dela. Bio je to njegov treći prvenstveni pogodak uz koji ima isti broj asistencija.

Pobedu je zapečatio Andrej Mostovoj posle sjanje kontre koju je povukao Vendel. Čisto da bi se najbolji napad prvenstva približio svom ovosezonskom proseku koji iznosti nešto više od dva gola po utakmici. Izgleda da je sudijska nadoknada danas bila Zenitova zona komfora.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 24. KOLO

Subota

Rotor – Lokomotiva 0:2 (0:1)

/Krihovjak 21, Žemadedinov 79/

Krasnodar - Ahmat 0:5 (0:1)

/Karin 5, Semenov 49, Beriša 51, 68, Jonov ag 95/

Rubin - Soči 1:0 (0:0)

/Kvaratškelija 72/

Dinamo Moskva - Ufa 4:0 (2:0)

/Lesovoj 10, Tjukavin 28, Nojšteter 52, Komličenko 61p/

Nedelja

Ural - Arsenal Tula 2:0 (1:0)

/Pogrebnjak 13, Gadžimuradov 85/

Tambov - CSKA 1:2 (1:1)

/Arhipov 16pen - Vlašić 26pen, Rondon 52pen/

Rostov - Spartak Moskva 2:3 (2:2)

/Maslov 27ag, Mahatadze 32 - Mozes 23, Sobolev 44, 58/

Ponedeljak

Zenit - Himki 2:0 (1:0)

/Karavaev 45+4, Mostovoj 90+3/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zenit Sankt PeterburgZenitHimki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara