Nagelsman planira da igra sa klasičnim centarforom - audicija počinje u oktobru, četiri imena u fokusu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 16:35

Mladi stručnjak koristi iskustva iz Bajerna

Novi selektor Nemačke Julijan Nagelsman planira da igra sa klasičnom 'devetkom'. Njegov prethodnik Hansi Flik, pa i Joakim Lev, često su u nedostatku klasnog centarfora pribegavali alternativnim rešenjima i to nije išlo kako treba. Nagelsman je vodeći Bajern imao priliku da uporedi sisteme. Prvu sezonu imao je Roberta Levandovskog, u drugoj nije - pokušavao sa Seržom Gnabrijem kao 'lažnom devetkom', opekao se, da bi Bajern počeo da raste tek kada je šansu dao Eriku Maksimu Šupo Motingu. Na njegovu žalost, kraj sezone nije dočekao iz nekih drugih razloga...

Poučen iskustvima iz Bajerna, mladi stručnjak doneo je odluku da Nemačka u budućnosti igra sa pravim, teškim napadačem, te bacio u potragu za istim. Kako javlja Bild, u najužoj konkurenciji su ove sezone razigrani Kevin Berens (32) iz Union Berlina, mladi Maksimilijan Bajer (20) iz Hofenhajma, Davi Zelke (28) i Robert Nesta Glacel (29) iz drugoligaša Hamburgera.

Izabrane vesti

U pitanju su igrači koji nikada nisu nosili dres seniorsakog sastava nemačke reprezentacije. Samo je Zelke tokom 2016. igrao za olimpijski tim.

Bild dalje navodi da bi sva četvorica u narednom periodu trebalo da dobiju šansu. Bila bi to neka vrsta audicije, nakon koje bi Nagelsman doneo odluku ko će biti njegov pik za EURO 2024.

Prve dve utakmice pod vođstvom novog selektora Nemačka igra polovinom idućeg meseca u Sjedinjem Američkim Državama. Prvo protiv domaćina, pa onda i protiv Meksika. Očekuje se da makar dvojica od ove četvorice dobiju poziv za debitantski nastup.

Ko god da bude izabran, verovatno će biti drugi napadač na Evropskom šampionatu, pošto bi Niklas Filkrug trebalo da bude prvi. Filkrug je poslednjih meseci daleko najbolji igrač nemačkog nacionalnog tima. Postigao je sedam golova na prvih devet mečeva u dresu Manšafta, a ovog leta prešao je iz Verdera u Borusiju iz Dortmunda.

Na poslednjem spisku Hansija Flika nije bilo nijednog klasičnog centarfora. Od napadača pozvani su bili Liroj Sane, Serž Gnabri, Kevin Šade i Tomas Miler. Flik je ranije koristio i Karima Adejemija, Jusufu Mukokoa, Mergima Berišu, Tima Vernera...


tagovi

Julijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara