Humanitarni tiket u podne: Jasmina Lorin - Viva Voks tipuje za lečenje profesorke V.Ž.

Vreme čitanja: 6min | sre. 19.02.20. | 11:35

Dirigentkinja hora Viva Voks želi da Pevci dođu na keca uz kvotu 2,45

Kažu, Jasmina Lorin sama po sebi je žena koja živi život po notama horskog pevanja. Tačno, ona je bibliotekarka, profesorka, jednom rečju pedagog od glave do pete… Reč je o osobi koju obeležava mnogo više opisnih prideva od konstatovane priče o poborniku pisane reči. Pisati o Jasmini, a ne reći da je reč o dami s dirigentskom palicom u ruci bilo bi najblaže rečeno jeres koju novinarska struka ne bi oprostila. Njen život je hor “Viva Voks”, ali o tome ćemo nešto kasnije kako ne bi krnjili sve ono što je naša gošća imala da kaže.

Pre svega konstatujmo da je Jasmina Lorin od ovog momenta u MOZZART timu “Humanitarnog tiketa u podne”, te da tipuje za lečenje profesorke pod inicijalima V.Ž. u Rusiji. Plemenitu nameru zaokružila je na kvotu 10,40, a kompanija širokog srca sve to pomnožila s uplatom od 10.000 dinara. S tom konstatacijom ulazimo u igru nadajući se novom plusu na ukupnu cifru donacija s kojom smo do sada u akciji “Humanitarni tiket u podne” na brojne adrese prosledili tačno 14.707.690 dinara.

Izabrane vesti

Krećemo od utakmice AEK – PANETOLIKOS.  Domaći AEK ne bi smeo da dozvoli iznenađenje. Jasno, jer Panetolikos je već iskoristio svoj čas slave, pošto je u prvom meču došao X, pri konačnih 1:1. Zbog toga treća sila Grčke može samo da žali, jer gosti su u ligaškim vodama do sada zabeležili tek dve pobede. Jasno je da domaćin sa našim Nenadom Krstičićem u veznom redu ima puno pravo da se nada dominantnoj pobedi, što je uostalom u tradiciji para na koga je do pomenutog remija AEK bio suvereno stabilan favorit.

„Probajmo s prelazom 1-1“, jasna je Jasmina tipujući na kvotu 1,75.

Pređimo preko Lamanša u pravac na jedan od najinteresantnijih mečeva dana u režiji MANČESTER SITIJA i VEST HEMA. Gvardiolin tim je posle poraza od Mančester Junajteda u Liga kupu izgubio i na gostovanju Totenhemu (2:0), i sada ga na drugoj poziciji samo bod deli od trećeplasiranog Lestera. Vest Hem je i pored vođstva od 2:0 remizirao sa Brajtonom (3:3) kod kuće, i ovo je za Čekićare šesta utakmica u nizu bez pobede. Ekipa koju predvodi Dejvid Mojes sada je u ozbiljnoj opasnosti od ispadanja, a otežavajuća okolnost po njih je i činjenica da su jedan od četiri tima u Premijer ligi koji je primio preko 40 golova. Mančester ih je ove sezone postigao najviše, preciznije 65. Pored svega prethodnih deset duela pripalo je Građanima, a ukupan skor na poslednjih pet glasi 18:3 u korist domaćina.

„Prelaz 1-1 pojačavam sa 3+“...

A sada Liga šampiona, tačnije utakmica ATALANTA – VALENSIJA. U protekla tri meseca Atalanta je poražena samo tri puta, a dva od ova tri poraza pretrpela je na strani. Kod kuće je dobila šest od prethodnih osam mečeva i na njima postigla čak 26 golova. Valensija s druge strane od sredine decembra ima četiri pobede, od kojih je većina protiv timova iz donjeg dela tabele u Primeri. Bez trijumfa je i na devet od trinaest prethodnih gostovanja. Međutim, Slepi Miševi skoro redovno postižu golove na gostovanjima, dok ih je Atalanta primala na 14 od prethodnih 17 mečeva kod kuće, što u njihovom prvom zvaničnom odmeravanju nagoveštava golove na obe strane.

„Igram 3+“, mudro će naša gošća.

Na poslednjem paru Jasmina Lorin igra na poprilično jaku kvotu proizašlu od očekivanja uoči utakmice TOTENHEM – RB LAJPCIG. Od poslednjeg meča u LŠ preciznije od poraza od Bajerna u Minhenu (3:1) tim koji predvodi Žoze Murinjo podigao je formu i trenutno je bez poraza sedam utakmica u nizu. Pored toga u Londonu je pobeđivao na osam od deset prethodnih duela. Lajpcig je na gostovanju Lionu ispustio prednost od dva gola razlike i na kraju remizirao (2:2), a iako ga u Bundesligi samo bod deli od vodećeg Bajerna trenutno je bez pobede na četiri od pet prethodnih duela, kao i na četiri poslednja gostovanja. Ovde je svaki ishod moguć, a po svemu sudeći i ovde su golovi na obe strane možda i najsigurniji izbor.

„Jedinica na Totenhem“, rekla je Jasmina što samo za sebi zavređuje aplauz proizašao iz kvote 2,45 s čijim eventualnim prolaskom dolazimo do ukupnog koeficijenta od 10,40, odnosno željenog dobitka u iznosu od 104.000 MOZZART dinara.

Naša današnja gošća zatim je počela svoju životno – muzičku priču. Rekla nam je da je pre 15 godina, većina pevača Viva Voksa išlo je u istu srednju školu. Iako klasični tinejdžeri, voleli su i da pevaju.  Kako su želeli da što više vremena provode zajedno, u školskom horu Zemunske gimnazije koji je vodila profesorka muzičke kulture Jasmina Lorin našli su zgodno mesto za druženje posle škole…

A onda su porasli... Nisu želeli da to bude kraj njihove priče, te su njihovo prijateljstvo i ljubav prema muzici doveli do toga da pod vođstvom dirigenta Jasmine Lorin osnuju sopstveni hor. Uživali su u pevanju klasičnih kompozicija, ali su hteli da saznaju kako bi popularni svetski hitovi zvučali u njihovoj obradi i njihovim aranžmanima…

I opet, ni to im nije bilo dovoljno – želeli su da pevaju nešto što niko ne bi očekivao od jednog a kapela hora. Tu se 2010. godine rađa ideja zvana “Ramštajn”! Za samo nedelju dana, taj snimak je pogledalo skoro MILION ljudi! Priča današnjeg Viva Voks-a upravo tako i počinje. Od tada, javnost u Srbiji želi da zna sve o njima, publika želi da čuje još numera, strani mediji pišu o senzaciji iz jedne evropske zemlje. Već 2011. godine prave do tada njihov najveći koncert u karijeri, u čuvenoj beogradskoj dvorani Sava Centar, koja je bila rasprodata nedeljama unapred. Godinu dana kasnije, na istom mestu, zakazuju ne jedan, već tri koncerta.

U Srbiji često kažu da se rad isplati, a oni bi voleli da veruju da se to i njima desilo, jer su krajem 2012. godine dobili poziv da u januaru 2013. održe celovečernji koncert u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Tada postaju prvi sastav iz ovog dela Evrope koje je imao tu privilegiju. Godinu internacionalnih uspeha krunisali su koncertom u Velikoj hali naroda u Pekingu – parlamentu NR Kine.

Sve vreme ne prestaju da nastupaju širom Srbije i regiona, ali i u ostalim evropskim zemljama... Onda su sebi opet postavili novi cilj – prvi studijski album i solistički koncert u najvećoj dvorani na Balkanu. Sve to se dešava 2015. godine: prvo početkom godine album, a onda i spektakl pred više od 10.000 ljudi, u punoj beogradskoj Areni. U međuvremenu, nastupaju na svim najvećim festivalima u regionu, među kojima je i jedan od najboljih svetskih festivala, popularni Egzit.

Na kraju, ostaje nam samo da Jasmini Lorin stegnemo palčeve, a svakako i da nam svima poželimo sreću, recimo jednog Ivice Šurjaka... Zašto da ne, jer upravo za ličnost ovog fudbalskog velikana vezujemo i rekord “Humanitarnog tiketa u podne” koji je težak ni manje ni više, nego rekordnih 823.600 dinara!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko Jasmina Lorin ovom prilikom uspe da osvoji novac, uložiće ga u Udruženje mladih "Fokus" iz Kozarske Dubice.  MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 10,40,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara