©Reuters, Printscreen
©Reuters, Printscreen

Naizgled komično, završilo se povredom: Cimikas se sudario sa Klopom i slomio ključnu kost (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 22:10

Liverpul ostao i bez drugog levog beka

Isprva je delovalo bezazleno, mnogima sigurno i smešno, ali se ispostavilo kao nimalo naivno. Pad koji je doživeo Kostas Cimikas za posledicu je imao prelom ključne kosti, izjavio je posle remija sa Arsenalom (1:1) Jirgen Klop pri sudaru sa kojim se defanzivac Liverpula i povredio.

Dogodilo se to u 33. minutu. Bukajo Saka je znatno spremnije dočekao duel sa Cimikasom kraj aut-linije i ramenom izbacio grčkog fudbalera van terena. Klop je bio blizu dešavanja, ali nije uspeo da predvidi ono što je usledilo - da će ga Cimikas u padu 'pokupiti' te da će nemački stručnjak pasti preko njega.

Izabrane vesti

U prvi mah komično, međutim, ubrzo se ispostavilo da nema razloga za smeh. Cimikas se odmah uhvatio za rame i ubrzo napustio igru, ustupivši mesto Džou Gomezu.

"Utakmica je ostala u senci povrede ključne kosti Kostasa Cimikasa. Definitivno je polomljena, tako da će dugo odsustvovati sa terena. Još jedna situacija sa kojom ćemo morati da se nosimo. Teško nam je da 'progutamo' to, s obzirom na situaciju sa Robom", izjavio je Klop, podsetivši da ne može da računa ni na drugog levog beka Endrjua Robertsona čiji se povratak očekuje tek u drugoj polovini januara…

ENFILD UZDRMAN, NE I OSVOJEN: SALAH MAJSTORIJOM SPREČIO ARSENALOV BEG, ARNOLD PROMAŠIO PRVO MESTO

"Naravno da je incident uticao na mene. Nisam osetio bol, ali sam mislio da će Kostas biti dobro. Rado bih mu dao svoju ključnu kost kako bi bio zdrav ponovo. Nije lepo kada se tako nešto desi pred tobom i ti si umešan u tom, nisam ni bio siguran šta se uopšte desilo i da li sam pao na njega. Nije lepo videti to", dodao je Nemac.

Informaciju da se Cimikas teže povredio Saka je saznao po završetku meča te je želeo da uputi izvinjenje rivalu.

"Čuo sam da je završio u bolnici, želim da mu se izvinim. Nije mi bila namera da to uradim, naravno, bio je to duel 50-50, išli smo rame u rame. Nisam video šta se dogodilo, ali mora da je doživeo nezgodan pad, nisam video ni da se sudario sa Klopom. Bio sam fokusiran na svoje trčanje, jer nisam mislio da je bio faul", izjavio je krilni fudbaler Arsenala.


tagovi

Kostas CimikasJirgen KlopBukajo SakaLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara