Robert Levandovski i Vitor Roke (©Reuters)
Robert Levandovski i Vitor Roke (©Reuters)

Najava boljih dana u Barsi: Leva proradio i u Primeri, Roke blesnuo, pa dobio bizaran crveni karton

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 20:23

Mladi Brazilac pogodio na drugoj uzastopnoj utakmici, ali je zbog čudnog sudijskog kriterijuma isključen samo devet minuta kasnije

Porazi od Bilbaa i Viljareala jesu bili bolni i na kraju koštali Ćavija posla, ali na ekipu Barselone izgleda nisu ostavili veći trag. Katalonska ekipa brzo se vratila pobendičkim navikama, pa je samo tri dana posle Osasune savladala i Alaves u 23. kolu LaLige – 3:1 (2:0).

Ponovo je bilo trzavica u igri aktuelnog prvaka Španije, daleko od toga da je igrao idealno uprkos relativno lako ostvarenoj pobedi, ali je ono po šta je došao uzeo, pa i dalje može da se nada odbrani trona pod pretpostavkom da će dočekati i Realovo klizanje u nekom trenutku, jer trenutno, uz meč više, ima i sedam bodova manje od Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Možda je izgubio motiv budući da zna kako će na leto biti bivši, ali ako ga i dalje ima, pronaćiće Ćavi pozitivnih stvari sa gostovanja u Baskiji. Jedna od njih je gol Roberta Levandovskog. Zvuči čudno, jer podrazumevali su se oni prethodnih sezona, ali ih ove godine nema u tolikoj meri. Pogađao je doduše Leva i u januaru, četiri puta je tresao protivničke mreže tokom proteklog meseca, međutim, svaki put u kup takmičenjima. Tako mu je večerašnji gol bio prvi u Primeri još od desetog decembra, a ukupno deveti u španskom prvenstvu (gol pogledajte OVDE).

Druga pozitivna stvar su Ektor Fort, momak koji je u odsustvu Alehandra Baldea i Markosa Alonsa zablistao kraj leve aut-linije, i Vitor Roke koji se polako, ali sigurno nameće u navali. Upravo su dvojica tinejdžera kombinovala kod trećeg pogotka Barselone, pogotka koji je zapečatio pobedu Katalonaca. Fort je zavrnuo sa levog boka, a Roke natrčao i sa ivice peterca pogodio dalji ugao udarcem iz prve samo četiri minuta pošto je kročio na teren. Mesec dana od dolaska u klub 40.000.000 evra plaćeni Brazilac čekao je na prvenac, a onda u razmaku od tri dana postigao dva gola pošto je upravo on u prošlom kolu odlučio pobednika protiv Osasune.

Prethodno je Ilkaj Gundogan početkom drugog poluvremena duplirao vođstvo Barse zakucavši loptu pod prečku iz voleja na centaršut Pedrija (gol pogledajte OVDE), da bi samo dva minuta kasnije Samu Orodion vratio nadu Alavesu da može da izbegne poraz. No, nije ona dugo trajala, budući da je Roke desetak minuta kasnije vratio Kataloncima "plus dva".

Ipak, niz koji je započeo neće moći da nastavi u narednom kolu, jer neće imati pravo nastupa. Roke je devet minuta posle gola isključen iz igre, mada neće Ćavi moći da mu zameri. Prvi žuti karton koji je dobio nije bio sporan, ali drugi će biti, budući da mu ga je glavni arbitar Hose Luis Munuera pokazao zbog faula načinjenog nad njim!? Rafa Marin je otvorenim đonom uklizao i potom se uhvatio za nogu, a Munuera je naseo na njegovu glumu i pokazao Brazilcu put u svlačionicu.

Na Barsinu sreću, sudijska greška nije mu ugrozila pobedu.

PRIMERA - 23. KOLO

Petak

Bilbao - Majorka 4:0 (2:0

/Berčiče 3, 16, Gruzeta 62, Muniain 89/

Subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)

/Duro 13, Jaremčuk 24 - Aribas 51/

Granada - Las Palmas 1:1

/Bruno Mendez 43 - Pehino 68/

Alaves - Barselona 1:3 (0:1)

/Omorodion 51 – Levandovski 22, Gundogan 49, Roke 63/

21.00: (2,25) Đirona (3,50) Sosijedad (3,40)

Nedelja

14.00: (1,63) Viljareal (3,80) Kadiz (5,70)

16.15: (2,40) Osasuna (3,10) Selta (3,20)

18.30: (1,95) Betis (3,35) Hetafe (4,20)

21.00: (1,80) Real Madrid (3,70) Atletiko Madrid (5,00)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,35) Sevilja (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AlavesBarselonaVitor RokeRobert LevandovskiPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara