Alesandar Mitrović (©Star Sport)
Alesandar Mitrović (©Star Sport)

NAJAVA DANA (četvrtak, 12. novembar): Škoti za generacijski ispit Orlova, a dalje birajte, jer dribla se na tri kontinenta

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.11.20. | 08:03

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SRBIJA – ŠKOTSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Za istoriju, za jednu celu fudbalsku generaciju, za Srbiju na Evropskom prvenstvu. Meč je previše bitan za Orlove, kao i za Škote da bi ma šta na Marakani moglo da bude prepušteno slučaju pred praznim tribinama. Tim Stiva Klarka igra sa tvrdom odbranom, teško daje golove, ali ih još teže prima. Orlovi daju, ali i primaju golove. Ako ništa, igra Srbije iz oktobra, atraktivna, brza, ofanzivna, čini da ekipa Ljubiše Tumbakovića u meč uđe kao blagi favorit.

GRUZIJA – SEVERNA MAKEDONIJA, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Red je konačno da vidimo ko je, odnosno da li je neko bolji. Od septembra videle su se ove dve selekcije dva puta, a oba puta bilo je 1:1. Interesantno je da su obe selekcije vezale po dva remija, a s kladilačke strane da se zapaziti i da je selekcija iz našeg susedstva odigrala pet uzastopnih GG utakmica. Sve u svemu, a shodno međusobnom odnosu kvaliteta očekuje se fudbalski ravnopravna utakmica.

MAĐARSKA – ISLAND, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Island je u ozbiljnoj minus fazi. Četiri zabeležena poraza, plus pobeda nad Rumunima od septembra do danas dokaz su apsolutne nesavršenosti ove selekcije. Mađari su s druge strane na poslednje tri utakmice dobili Bugarsku i naše Orlove, da bi sa vrlo nezgodnim Rusima dostojanstveno remizirali bez golova. Načelno, oni bi zbog prethodnih rezulatata, kao domaćini trebali da budu nešto sigurniji.

S. IRSKA – SLOVAČKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Podjednako su šarenih rezultata da bi se ma ko mogao istaći makar kao načelno bolji tim. U Belfastu će sve karte biti na stolu, jer obe selekcije imaju po tri poraza, remi, plus pobedu nakon X ishoda u penal serijama. Severna Irska na ovaj način dobila je BiH, a Slovačka je izvukla sve bodove iz meča s Irskom. Imajući u vidu ranije prikazana izdanja, ne treba očekivati naročito lepršavu igru, što ne znači da egal protivnici ne mogu da donesu neizvesnost.

ALŽIR – ZIMBABVE, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Čini se da Alžiru ništa, pa ni Zimbabve ne može da poništi apsolutnu maksimalu u kvalifikacionoj Grupi H. Naime, oni su dali šest golova bez ijednog primljenog, dok je Zimbabveu gol razlika od 2:1 bila dovoljna za X sa Bocvanom, te pobedu nad Zambijom. Alžir bi ovde trebao da dominira, mada je interesantno zapaziti da su tri meča ovog para od 2004. godine, pa u naredna tri leta, završena remijem. A kada smo već kod istorije, recimo još i da je na njih od daleke 1989. godine zagarantovan prolazak GG tipa.

GABON – GAMBIJA, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Obe selekcije u Grupi D imaju po pobedu i remi. Biće zanimljivo, mada bi Gabon u fudbalskom smislu trebalo smatrati jačim rivalom, bez obzira na prijateljski poraz iz utakmice sa zapadnoafričkom selekcijom Benina. Elem, možda je vreme da se Gabon revanšira Gambiji za prijateljski poraz od pre devet godina.

ENGLESKA – IRSKA, 21.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Englezi su bili u seriji od sedam mečeva bez poraza, ali su prošlog meseca neočekivano pali pred Dancima na Vembliju. Sada se spremaju za nedeljnu možda i odlučujuću bitku sa Belgijancima. Irci su u padu poslednjih godina. Nisu pobedili na šest vezanih utakmica, a na četiri duela u drugom izdanju Lige nacija postigli su samo jedan gol. Doduše, primili su malo, samo tri. Ove dve komšijske zemlje u ovom milenijumu su odigrale samo dve utakmice i to obe prijateljske koje su završene bez pobednika.

ARGENTINA – PARAGVAJ, 01.00

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

Argentina koja u svakoj situaciji tipuje na moć Mesija, a koja se nalazi na drugom mestu kvalifikacione tabele, odmah iza Brazila, ima pik na četvrtoplasirani Paragvaj. Gosti su do sada uspeli da remiziraju sa Peruom, ali i da dobiju Venecuelu, što ne znači da će kvalitativno moći da pariraju jednoj od najmoćnijih selekcija kontinenta. Teško će uspeti, mada bi voleli da ponove prošlogodišnjih 1:1 iz Kopa Amerike. Sećaju se oni dobro utakmice koju su možda i mogli da dobiju da je Derlis Gonzales sa bele tačke tresao mrežu nakon izjednačujućeg pogotka Lea Mesija u drugom poluvremenu.

CSKA – BASKONIJA, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Armejci bi u Moskvi najradije do trećeg uzastopnog evroligaškog skalpa. Baskonija posle udaraca, odnosno poraza od Barselone na žilet (71:72), a zatim i Liona sa dva poena razlike treba da prevaziđe frustracije. To neće biti lako, mada ne i potpuno nemoguće, ako se doktrina njihovog otpora bude zasnivala na sećanju na moskovskih 94:90 iz januara.

BARSELONA – FENERBAHČE, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Uspeo je Igor Kokoškov da dotegne Fener, pa da dobije Makabi i Himki, što je označilo prekid loše serije turskog tima. Barselona kao lider Evrolige koja je do sada samo jednom poražena biće možda i pretvrd orah. Ne treba se zavaravati, jer čuda su moguća samo ako Španci ne budu igrali gvozdeno kako umeju. S tim u vezi, treba pogledati nizove ekipa, pa razmisliti i o tipovanjima na osnovu ponuđenih margina.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara