Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 14. januar): Tri zicera u Evroligi, Real i Bilbao za finale Superkupa, londonski derbi na stadionu Arsenala

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 08:02

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ARSENAL – KRISTAL PALAS, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Tobdžije konačno ne ispaljuju ćorke, dobili su mečeve poslednja tri kola, pa će Arteta želeti da proknjiži i četvrti vezani trijumf. Moguće je to protiv poprilično šarenog Kristal Palasa s kojim je Arsenal u poslednja dva navrata odlazio u X. Inače na ovaj par šest puta uzastopno dolazila je GG igra, dok se u pet navrata na već pomenutu igru nakalemio i 4+ tip.

SASUOLO – SPAL, 17.30

(Fudbal, Kup Italije)

Sasuolo u meč ulazi nakon iscrpljujućeg meča s Juventusom koji ih je razume se dobio sa 3:1. Klub beleži šarene rezultate, ali je bitno da redovno donosi overene GG3+ igre. Ni SPAL ne blista, trenutno je popustio, ali se ipak nalazi na petom mestu Serije A. Sasuolo je na sedmom mestu, neće se lako predati, a uzda se i u status domaćina gde ga SPAL do sada nikada nije naterao na kapitulaciju.

ATALANTA – KALJARI, 21.15

(Fudbal, Kup Italije)

Meč sa potencijalno mnogo golova u najavi. Bilo je tako i u oktobru kada je Atalanta slavila s konačnih 5:2. Čini se da je Kaljariju odbrojano, budući da je upravo ovaj tim uzastopno izgubio četiri utakmice. Očekuje se da u Bergamu Atalanta od prvog minuta preuzme konce meča, odnosno terensku inicijativu na sebe.

KLUŽ – AKADEMIKA KLINČENI, 19.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Kluž je do sada tri puta igrao sa Akademikom i sva tri puta slavio. Međutim, neće to biti tako lako, budući da je gostujući tim sasvim solidan ove sezone. Tako kaže i rumunska tabela na kojoj je Kluž treći, a Akademika Klinčeni peta na tabeli. Dakle, utakmica može da ima specifičnu draž pošto je igraju dva solidna kluba.

REAL MADRID – ATL. BILBAO, 21.00

(Fudbal, Superkup Španije, polufinale)

Real i Bilbao su se ove sezone već sastali u Primeri. Bilo je to sredinom decembra u 19. rundi kada je Karim Benzema sa dva gola u finišu savladao baskijski tim, potvdrivši treću uzastopnu pobedu Madriđana u prvenstvu. Nakon toga, Kraljevići su upisali još tri trijumfa i dva remija, te su trenutno u seriji od osam mečeva bez poraza u Primeri. Bilbao je s druge strane nakon neuspeha u Madridu nastavio sa promenljivim igrama. Tradicija kaže da će Marselino na premijerni trijumf na klupi Bilbaa morati da pričeka još malo, jer njegovi Baskijci skoro punih šest godina, odnosno na poslednjih 11 međusobnih duela nisu slavili.

ALANJA – ERZURUM, 16.45

(Fudbal, Kup Turske)

Alanja je u rezultataskoj krizi, ali je svakako kvalitetnija od Erzuruma koji je pred ovaj susret u ligaškim vodama sa 0:3 poražen od Fenera. Uzmimo zato fenjerašku poziciju Erzuruma u šampionatu kao parametar snage sastava koji će se po svoj prilici braniti do prvog ozbiljnijeg napada Alanje koja slovi za favorita ovog meča.

FENERBAHČE – KASIMPAŠA, 18.45

(Fudbal, Kup Turske)

Četvrtog dana ovog meseca Fener je tukao Kasimpašu s 0:3. Ovaj rezultat možete iskoristiti i kao neku vrstu bet putokaza i za ovaj meč gde se očekuje da domaćin takođe ima apsolutni primat na terenu, odnosno da bude bliži pobedi i osmini finala Kupa Turske.

EFES – HIMKI, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Na Himki više niko ozbiljno ne računa. Šta drugo misliti o ekipi koja ima 16 poraza, a na konto koje svi u poslednje vreme uzimaju bodove. Efes nije izuzetak, pa dobro razmislimo o postavljenim marginama budući da je njihova poslednja pobeda nad Himkijem zabeležena s konačnih 77:105.

ALBA – MILANO, 20.00

(Košarka, Evroliga)

Alba je u minus fazi, pa Milano očekuje lak posao u gostima. Svakako, Italijani su kvalitetniji, a Berlinci su u problemu budući da su od poslednjih pet utakmica dobili samo meč sa Baskonijom. Zbog toga izgleda da konačan ishod nije upitan, kao što to nije bilo slučaj ni prvog dana decembra prošle godine kada je Milano slavio sa 75:55.

MAKABI T.A. – BASKONIJA, 20.05

(Košarka, Evroliga)

Makabi nije imao sreće na prethodna dva domaćinstva, a Baskonija je od proteklih pet gostujućih susreta dobila samo utakmicu sa Milanom. Očekuje sa da tim iz Tel Aviva u ovom susretu bude nametljiv, odnosno da pokuša da ponovi decembarski uspeh sa poslednjeg susreta para koji je dobio u gostima sa 63:67.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara