©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 22. oktobar): Zvezda otvara evropsku jesen s Hofenhajmom... Košarka uz Armejce u crveno - belom Beogradu

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.10.20. | 08:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

HOFENHAJM – CRVENA ZVEZDA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Dragan Džajić je jasan kada kaže da je Zvezdi važan svaki evropski bod, ali je defanzivac Nemanja Milunović još konkretniji kada konstatuje da je protivnik jak, ali da veruje u pozitivan rezultat. Mir timu pred meč sa Hofenhajmom mogao bi da unese i odličan učinak odbrane u Superligi, ali i da opomene na važnost opreza pred susret sa bundesligaškim sastavom koji je uspeo da postigne čak četiri gola i savlada Bajern. Istina, domaćin je u poslednje vreme kiksnuo pred Ajntrahtom i Dortmundom, a to ipak ne znači da će Zvezdi i protiv povredama oslabljenog rivala biti lakše.

LEVERKUZEN – NICA, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Leverkuzen je bez poraza na šest utakmica u svim takmičenjima međutim čak četiri od ovih šest odigrao je nerešeno. Nica je posle serije od tri vezana prvenstvena meča bez pobede dobila prethodna dva. Premijerno odmeravanje ova dva tima biće susret u kojem verovatno nećemo videti puno golova.

NAPOLI – AZ ALKMAR, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Napoli igra fantastično u poslednje vreme. Njihova gol razlika sa tri odigrane utakmice u Seriji A glasi 12-1. AZ se istovremeno muči kako na Evropskoj, tako i na domaćoj sceni. Dinamo Kijev ih je bez većih problema eliminisao iz kvalifikacija za LŠ, dok su u prvenstvu na četiri odigrane utakmice osvojili samo četiri boda. Sačuvati mrežu za njih je postala nemoguća misija, a biće i večeras.

RAPID BEČ – ARSENAL, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

U prošloj sezoni ovog takmičenja Rapid je završio na drugom mestu u grupi, a mogao bi i ove s obzirom da su preostali rivali u njoj Dundalk i Molde. Ali teško da će ovde moći da osvoji sva tri boda, ovo je ipak protivnik više klase koji uz to nije poražen na šest prethodnih gostovanja u Ligi Evrope.

JANG BOJS – ROMA, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Midtjiland je eliminisao Švajcarce iz Lige šampiona i sada se nalaze u grupi u kojoj su pored Rome još CSKA Sofija i Kluž. Jang Bojsi nisu primili gol na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, ali ih nisu puno ni postigli. Roma na ovo gostovanje dolazi posle dve uzastopne pobede i pokušaće da iskoristi trenutnu dobru formu. Biće ovo prvi međusobni susret ovih timova.

SELTIK – MILAN, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Obe ekipe pred ovaj duel imale su derbije u domaćim prvenstvima. Seltik nije bio uspešan protiv Rejndžersa, dok Milan jeste protiv Intera. Ovo je još jedan udarac za škotski tim nakon šokantne eliminacije iz LŠ od ekipe Ferencvaroši. S druge strane predvođen neverovatnim Zlatanom Ibrahimovićem Milan je jedini klub u Italiji koji posle četiri kola ima stopostotan učinak. Od ukupno osam duela koje su ovi timovi imali u prošlosti Seltik je dobio jedan i izgubio četiri. Poslednji takođe odigran na ovom stadionu odigrao se 2013. i Rosoneri su ga dobili rezultatom 3:0.

DIN. ZAGREB – FAJENORD, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Sudeći po trenutnoj formi oba tima biće ovo prilično neizvestan duel. Dinamo je dobio 11 od 13 prethodnih mečeva i u njima postigao ukupno 40 golova. S druge strane Fajenord je neporažen na zvaničnim mečevima u 2020, a od oktobra 2019. izgubio je jedino od Porta takođe u ovom takmičenju. Dobio je i 10 od poslednjih 12 gostovanja i postizao najmanje dva gola na 10 od 13 prethodno odigranih utakmica na strani. Dakle, u premijernom odmeravanju ovih rivala očekujemo pre svega puno pogodaka.

TOTENHEM – LASK, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Pevci su favoriti, austrijski klub kadrovski im nije dorastao, a kladioničarska statistika prikazuje Engleze kao ekstremno isplative za tipovanje na veći broj postignutih golova u poslednje vreme. Ako na to dodamo i po minimum 3+ ishode LASK-a u poslednje vreme, kombinovani tipovi, možda i prelazi za igru na ovaj meč nameću se kao racionalno rešenje. Sve ukazuje na takav ishod u Londonu.

PANATINAIKOS – FENERBAHČE, 20.00

(Košarka, Evroliga)

Veseli i De Kolo nisu mogli da utišaju kompletnu postavu Bajerna, pa je Kokoškov morao da se pomiri sa drugim porazom Fenera u evroligaškoj sezoni. Panatinaikos je vezano gubio od Olimpijakosa, a zatim i Barse u produžecima vrlo neizvesnog meča. Kako stvari stoje, napetost je izvesna, mada je Fener kadrovski nešto jači. Uz to, trebalo bi razmisliti i o postavljenim marginama pred tipovanje na utakmicu koja bi rezultatski mogla da bude tesna.

CRVENA ZVEZDA – CSKA MOSKVA, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Uoči ovog duela, crveno-beli su napravili dobru uvertiru ubedljivom pobedom nad ekipom Mornara u derbiju ABA lige. Trener Crvene zvezde Saša Obradović kaže da sada ekipu očekuje ogroman izazov u timu koji je tokom leta izmenjen, dodatno pojačan i dodatno motivisan nakon poraza od berlinske Albe u Moskvi. Istina, tradicija je definitivno na strani Armejaca, među kojima će nakon bolovanja biti i Milutinov, što dodatno komplikuje stvari Zvezdi koja neće moći da računa na navijačku podršku. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara