Foto: Starsport
Foto: Starsport

NAJAVA DANA (četvrtak, 25. februar): Zvezda i Liga Evrope u prvom planu, na pozornici i evroligaši

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.02.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

AJAKS – LIL, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Izabrane vesti

Kopljanici vuku prednost sa prve utakmice koja je okončana sa 1:2. Taj meč nas uči da je Lil i kao domaćin bio inferioran, svakako ne toliko rezultatski, koliko tehnički, budući da nije uspeo da prebaci posed lopte preko 36 procenata na svom terenu. Ajaks je dakle favorit koji je poslednji poraz na svom bunjištu pretrpeo od Atalante u Ligi šampiona. Desilo se to s igračem manje i golom primljenim u 85. minutu utakmice.


ARSENAL – BENFIKA, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Mikel Arteta poesle kiksa sa Mančester Sitijem jasno je rekao:“Imamo finale u četvrtak jer želimo da nastavimo takmičenje u Ligi Evrope... Benfika je u istoj situaciji. Prolećni deo Primeire tek što je počeo, a Orlovi već imaju 15 bodova zaostatka za gradskim rivalom Sportingom. Nakon prvog meča Arsenal je u blagoj prednosti, pošto iz remija nosi “gol u gostima“, ostvaren na neutralnom terenu u Rimu. Ali, kako im kovid na Ostrvu ne dozvoljavava da ugoste Orlove, prednost će braniti na stadionu Olimpijakosa.


HOFENHAJM – MOLDE, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Bez Gaćinovića i još osmorice, tako Hofenhajm s aktivnim rezultatom, odnosno remijem pri konačnih 3:3 dočekuje Molde. Sa te strane, odnosno zbog golova sa prvog meča domačin je u prednosti. Na njihovoj strani je i statistički mnogo bolja igra s više šansi na već pomenutoj utakmici. Uz to, ne treba zaboraviti da je je Hofenhajm imao problema u Bundesligi, što će Molde pokušati da uporebi u eventualnom, ali ne lako izvodljivom pokušaju da se prođe dalje.


ŠAHTJOR – MAKABI T.A., 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Šahtjor sem domaćinstva u Kijevu ima i značajnih 0:2 ušparanih na prvoj utakmici. Gosti su u problem, moraće Izraelci da zaigraju otvorenije od početka što samo po sebi tera na razmišljanje o dinamičnom meču sa znatno više šansi domačina koji uzgred ima jako dobru odbranu. Makabi je tim koji neće moći da se preračunava, pa bi trebalo očekivati da će gosti iz Tel Aviva zaigrati na sve ili ništa.


VILJAREAL – SALCBURG, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Austrijanci su primili dva gola na prvom meču, pa na gostovanje Viljarealu ne odlaze s previše nade. Da je ne gaje uopše bilo bi suludo što igraju, mada su Španci dokazali da je čak i njihova forma koja je u poslednje vreme nesolidna za Primeru definitivno bolja od igre koju je Salcburg kao domaćin mogao da ponudi.


MILAN – CRVENA ZVEZDA, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Za hrabru igru, sa igračem manje, Zvezada je nagrađena pogotkom Milana Pavkova u 90. minutu, koji mu je ostavio nadu da može da dođe do velikog rezultata. Ovo je računica: trijumf crveno-belih na travi San Sira, ili remi uz postignuta bar tri gola, predstavljao bi prvorazrednu evropsku senzaciju. To su putevi, znači teoretski je moguće da tim Dejana Stankovića napravi podvig, mada je klub sa Marakane i kada je bio jači teško pravio rezultate na Apeninskom poluostrvu.


ROMA – BRAGA, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Olimpiko kao bastion Vučice, teško će biti osvojiv za Bragu koja je prvi susret izgubila sa 0:2. Potonje iživljavanje nad Tondelom (4:2), samo su moralni podstrek za Portugalce kojima ne treba pad morala pred teško gostovanje. Zna to i Fonseka koji će sasvim sigurno Romu postaviti kao bedem za nervozne pokušaje rivala.


MAN. JUN. – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Crveni đavoli imaju astronomsku prednost od 0:4 iz prve utakmice. Moglo bi se reći da Španci bez osmorice dolaze na Old Traford tek forme radi, budući da je sasvim izvesno da Ole Gunar Solskjer nema nameru da im dozvoli bilo šta što bi ugrozilo veliku prednost Junajteda. Čini se da će Sosijedad morati definitivno da se okrene Primeri, nadajući se Evropi naredne godine posle gostovanja u Mančesteru.


PSV – OLIMPIJAKOS, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Olimpijakos je prvu utakmicu dobio sa 4:2, što samo po sebi, naravno uz sećanje na 4+ ishod para iz 2018. godine golica maštu kada je u pitanju tipovanje na golove. Kako bilo, PSV će sigurno zbog rezultata prvog meča morati da se otvori, odnosno da juri rezultat. Grci će igrati povučenije, jer zaista imaju šta da čuvaju mada su se i u Pireju držali dosta povučenije na terenu.


REAL MADRID – ŽALGIRIS, 21.00

(Košarka, Evroliga)

U poslednja dva kola, Real je poražen od Baskonije i Valensije, pa se ne može reći da će joj Žalgiris koji je u proteklom kolu dobio Crvenu zvezdu biti tek lagana prepreka. Međutim, Žalgiris je poslednji put kod kuće u novembru poražen od Real Madrida sa 90:93, što je dokaz da i ova utakmica, baš kao i tipovanje na potencijalni broj postignutih koševa može biti poprilično neizvesna.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara