Katai u akciji na meču s Bragom(©MN Press)
Katai u akciji na meču s Bragom(©MN Press)

NAJAVA DANA (četvrtak, 9. decembar): Crveno i crno-bela strana evropskog fudbala kao udarna tema

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.12.21. | 07:37

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Atalanta je s razlogom nezadovoljna s evopskih šest bodova. Italijanima je cilj zbacivanje Viljareala sa drugog mesta, kome su sa samo jednom pobedom na meču s Jang Bojsima, debelo i sami kumovali. Viljareal je u lošoj fazi, a mi se sećamo i konačnih 2:2 sa utakmice para koja je odigrana u septembru. Napomenimo da je taj meč statistički bio potpuno ravnopravan.

NAPOLI – LESTER, 18.45

(Fudbal, Liga Evrope)

Napoli trokira, ali mu i dalje fali samo bod sa stigne vodeći Lester. Problema je bilo mnogo u poslednje vreme, a poslednji imenuje se kao Atalanta koja je Napoli savladala sa 2:3. I Lester je poražen od Aston Vile, a septembarski susret para okončan je sa 2:2. I, šta vam više treba, sem da kažemo da su susreti oba tima u poslednje vreme krcati golovima.

SOSIJEDAD – PSV, 18.45

(Fudbal, Liga Evrope)

Osmorica precrtanih i još tuce zbog povreda upitnih imena nalazi se na spisku PSV-a. Sosijedad to mora da iskoristi, kako bi im preoteo drugo mesto u grupi. Prošli put mu to nije uspelo, budući da je meč okončan sa 2:2. Na tom susretu, PSV je imao dominantan posed lopte. Biće gusto ovoga puta.

BRAGA – CRVENA ZVEZDA, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, Braga je upisala pet pobeda uz dva poraza, postigla je 22 gola, što je u proseku preko tri gola po utakmici. Ekspediciji koju predvodi Dejan Stanković neće biti lako, jer Zvezdi treba makar bod, kako na Beograđane ne bi uticao rezultat meča Ludogorec-Midtjiland. Međutim, Braga je odlična na svom terenu, pa će biti napeto u svakom smislu te reči.

LACIO – GALATASARAJ, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Lacio svim silama želi da stigne Galatu, a pošto mu za to trebaju tri boda, onda je jasno zbog čega će Sari leteti ka nova tri boda. Međutim, Turci im to neće lako dozvoliti, kao što nisu ni u septembru, kada su sa 1:0 savladali rivala u utakmici na kojoj su imali većinski posed lopte, a na kojoj ih je obradovao autogol Italijana.

LUDOGOREC – MIDTJILAND, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Midtjiland je taj koji napada Bragu i našu Crvenu zvezdu. Ludogorec koji ima samo jedan bod, a pre ovog meča je vezao četiri poraza u Evropi, verovatno će statirati, budući da je zakovan za dno tabele. Sviđalo nam se to ili ne, Midtjiland je načelni favorit utakmice.

VEST HEM – DINAMO, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Vest Hem je prošli put preveslao Dinamo, odnosno dobio ga sa 0:2. Statistički su Englezi dominirali na Maksimiru, a Krznar je tada rekao da su Zagrepčani skupo platili dve početničke greške. Biće im teško da ne načine novu u Londonu, gde je domaćin pred ovu utakmicu savladao Čelsi sa 3:2. Očekujemo nešto defanzivniji nastup Hrvata.

GENT – FLORA, 18.45

(Fudbal, Liga konferencija)

Flora je prošlog vikenda izgubila direktnu bitku sa Levadijom za šampionsku titulu, pa joj praktično čitava takmičarska sezona staje u upravo u ovaj meč. To bi utakmicu moglo da učini nešto uzbudljivijom, možda i efikasnijom, jer domaćin nema šta da kalkuliše. Treba imati u vidu da je Gent u dobroj formi.

PARTIZAN – ANORTOZIS, 18.45

(Fudbal, Liga konferencija)

Partizan ima dva boda više od Kiprana i Estonaca – i bolji međusobni duel sa ekipom iz Talina – što znači da mu posao završavaju dva scenarija. Pobeda ili remi. Bilo koji od tih ishoda značio bi da je tim Aleksandra Stanojevića sa Belgijancima prošao u sledeću rundu, pa bi u februaru igrao sa nekim od trećeplasiranih iz Lige Evrope baraž za mesto u osmini finala Lige konferencija.

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJAKOS, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Ekipa Dejana Radonjića je tek u prethodnom kolu imala priliku da zaigra u kompletnom sastavu, jer je pre toga imala velikih problema sa povredama. Da toga nije bilo verovatno bi skor posle 13 mečeva bio bolji... A ovako su na 12. poziciji sa pet pobeda i osam poraza. Trijumf prethodne nedelje protiv Zenita, pokazao je da mogu da se nose sa timovima iz vrha, pa zato se očekuje i da Olimpijakosu uz pomoć navijača pokaže zube i demonstrira kvalitet kao i protiv Asvela, Panatinaikosa, Žalgirisa, Makabija...

CRNA GORA Ž. – SRBIJA Ž, 18.00

(Rukomet, Svetsko prvenstvo, žene)

Posle dve pobede u prve dve utakmice na Svetskom prvenstvu, reprezentacija Srbije je doživela poraz od Rusije u poslednjoj utakmici B grupe, duela koji je odlučivao koja će od dve selekcije sa prvog mesta ići u narednu fazu takmičenja. Ruskinje će tako u novoformiranu grupu preneti četiri boda, a naša selekcija sa preneta 2 boda ide na megdan Francuskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Crnogorke su znatno slabije, što je bilo uočljivo kada smo ih gledali kako gube od Slovenije i Francuske.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara