Vlahović i Radonjić (MN Press)
Vlahović i Radonjić (MN Press)

NAJAVA DANA (nedelja, 14. novembar): Najvažnije veče srpskog fudbala! Usijanje i zbog košarkaškog derbija

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 07:00

Pogledajte šta nas čeka danas od sportskih događaja

Izabrane vesti

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Mnogo je već rečeno o ovoj utakmici. Najvažniji meč godine kada je u pitanju naša selekcija. Pobeda nas vodi direktno u Katar. Težak, ali ne i nemoguć zadatak za Orlove Dragana Stojkovića. Nikada u istoriji nismo savladali Portugal, ali došli smo u Lisabon u sjajnom momentu, posle pet pobeda u prethodnih šest utakmica.

LUKSEMBURG – IRSKA, 20.45

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Utakmica bez rezultatskog značaja. Posle kriznog perioda Irci su se stabilizovali, i izborili dva remija protiv Portugalije i Srbije. Luksemburg ima samo jedan trijumf u poslednja četiri susreta. U prvom meču Luksemburg je napravio malo iznenađenje i sdlavio u Dablinu.

ŠPANIJA – ŠVEDSKA, 20.45

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Slična situacija kao i u Lisabonu. Šveđani su sebi zakomplikovali situaciju, obzirom da su poraženi u prethodnom kolu protiv Gruzije. Španija je potreban remi za direktan plasman, ali daleko od toga da će im biti lako. Šveđani su ih pobedili u prvom meču, dok je na Prvenstvu Evrope bilo nerešeno.

HRVATSKA – RUSIJA, 15.00

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Jedan od najboljih mečeva dana. Vicešampion sveta moraju da pobede Rusiju ukoliko žele da obezbede direktan prolaz za Mundijal. Oba tima su imala odličnu predigru. Hrvatska je dala šest golova Malti, dok su Rusi preslišali Kipar (6:0). Rusija je u seriji od pet pobeda.

SLOVENIJA – KIPAR, 15.00

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Slovenija je propustila sve vozove za odlazak na Mundijal, ali želeće da se pobedom oprosti od ovog ciklusa. Na četiri poslednja duela Slovenije došlo je 3+, što obećava dobar meč. Kipar ima četiri poraza i remi u prethodnih pet utakmica.

LIHTENŠTAJN – RUMUNIJA, 18.00

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Rumuni su sebe doveli u vrlo nezavidan položaj. Remi protiv Islanda udaljio ih je od borbe za baraž. Moraće da savladaju Lihtenštajn i nadaju se kiksu Makedonaca. Rumuni su postigli samo dva gola u poslednja tri meča. Lihtenštajn je imao neprijatno iskustvo u prethodnbom meču, katastrofalno je poražen u sudaru sa Nemačkom (0:9).

JERMENIJA – NEMAČKA, 18.00

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Osam pobeda i jedan poraz, od Makedonije kod kuće (1:2), imaju Nemci u ovim kvalifikacijama. U duel sa Jermenijom ulaze rezultatski nezainteresovani, ali mnogo puta dosad naučili su nas da u njihovom slučaju to nikada nije tako. Prvi meč sa Jermenijom dobili su 6:0.

MAKEDONIJA – ISLAND, 18.00

/Fudbal, kvalifikacije za SP/

Makedoncima je neophodna pobeda nad Islandom da bi zadržali drugo mesto i plasirali se u baraž. Trećeplasirana Rumunija ima dva boda manje, ali igra s poslednjeplasiranim Lihtenštajnom, pa se očekuje sigurna pobeda. Prethodni duel ovih selekcija završen je 2:2 i to pošto su Makedonci ispustili dva gola prednosti u poslednjih petnaestak minuta.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 19.00

/Košarka, ABA liga/

Prvi večiti derbi ove sezone igra se u 8. kolu ABA lige. Partizan ga dočekuje na vodećoj poziciji sa maksimalnim učinkom, dok Crvena zvezda ima šest pobeda i jedan poraz. Ova utakmica biće specifična zbog povratka Željka Obradovića na klupu crno-belih. Prvi put posle 28 godina sedeće na klupi u okršaju najvećih srpskih klubova.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijenajava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara