Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 16. maj): Red fudbala, malo jadranske košarke i za kraj - tenis u Večnom gradu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

KRISTAL PALAS - ASTON VILA, 13.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Kristal Palas je poražen na četiri od poslednjih pet utakmica u Premijer ligi. Aston Vila je sačuvala mrežu na pet od poslednjih sedam obračuna sa ovim rivalom u svim takmičenjima.

TOTENHEM - VULVERHEMPTON, 15.05

(Fudbal, Engleska 1)

Pevci su slavili u pet navrata na poslednjih šest domaćinstava u Premijer ligi, a pritom su na svakom postigli najmanje po dva gola.

VBA - LIVERPUL, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Na pet od poslednjih šest domaćinstava Vest Broma u ovom takmičenju pala su dva ili manje pogodaka. Liverpul je u seriji od sedam trijumfa u Premijer ligi.

BARSELONA - SELTA, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Barselona je postigla najmanje po dva pogotka na poslednjih pet domaćinstava ovom rivalu u svim takmičenjiima. Selta je u seriji od četiri trijumfa u Primeri.

ATL. MADRID - OSASUNA, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Jorgandžije su vodile na poluvremenima i slavile na krajeu osam od psolednjih 10 obračuna sa ovim rivalom u svim takmičenjima.

BILBAO - REAL M, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Atletik nije poražen kod kuće na poslednjih devet susreta u La ligi, dok Real ne zna za poraz u poslednjih 16 kola. Na poslednja tri meča odigrana na San Mamesu između ova dva rivala došlo je 0-2.

FJORENTINA - NAPOLI, 12.30

(Fudbal, Italija 1)

Napolitanci su ostali neporaženi na 11 od poslednjih 12 gostovanja ovom rivalu u svim takmičenjima. Tim iz Firence nije dožiiveo poraz u poslednjih pet kola.

VITESE - AJAKS, 14.30

(Fudbal, Holandija 1)

Kopljanici su slavili na pet od poslednjih šest obračuna sa ovim rivalom u svim takmičenjima. Ajaks je postigao najmanje po dva gola na poslednjih sedam mečeva sa Viteseom, takođe u svim takmičenjima.

C. ZVEZDA - BUDUĆNOST, 18.30

(Košarka, ABA liga - finale)

Dva ubedljivo najjača i najbolje ogranizovana kluba poslednjih sezona u regionalnoj ABA ligi ponovo odlučuju o prvaku Jadrana. Prva utakmica velikog finala igra se u Beogradu, na terenu šampiona.

(1,55) R. NADAL – N. ĐOKOVIĆ (2,45), 17.05

(Tenis, ATP Rim, finale)

Finale kojeg su se ljubitelji tenisa u Večnom gradu već nagledali prethodnih godina, pošto su se Rafael Nadal i Novak Đoković od 2007. godine na ovamo pet puta sastajali u finalu ATP turnira u Rimu. Španac je uspešniji sa tri pobede, naspram dve, koliko ima trenutno prvi reket sveta. Pride je Nadal ovaj turnir osvajao ukupno devet puta, dok je Đoković na pobedničkom postolju turnira u glavnom gradu Italije stajao u pet navrata, poslednji put prethodne sezone, kada je u finalu u dva seta savladao Dijega Švarcmana. Ovog puta ga očekuje neuporedivo teži zadatak, posebno jer je u subotu odigrao dva meča, prvo četvrtfinalni sa Stefanosom Cicipasom, a zatim i polufinalni sa Lorencom Sonegom, dobivši oba posle velikih borbi u tri seta, dok je Nadal svojim rivalima u dosadašnjem delu turnira prepustio samo jedan set. 


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara