(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 2. maj): Ostrvski klasik na Old Trafordu, Barselona ne odustaje od krune, u Amsterdamu slavljenička atmosfera

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.05.21. | 07:11

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas…

MANČESTER J. – LIVERPUL, 17.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Ako izgubi Liverpul može da se oprašta od Lige šampiona. S druge strane, Mančester Junajtedu tri boda garantuju igranje u eliti iduće sezone. Sedam puta sastali su se ovi rivali na Old Trafordu u poslednjih pet godina – samo dva puta dobio je Mančester. Na četiri od prethodnih pet okršaja došlo je 0-2.

NJUKASL – ARSENAL, 15.00

(Fudbal, Engleska 1)

Arsenal ne može ni gore ni dole, zakucan je u sredini tabele. Njukasl još nije matematički obezbedio opstanak, ali učiniće to pre ili kasnije. Svrake su izgubile šest poslednjih utakmica od Arsenala. Pritom na pet ni gol nisu postigle.

MONAKO – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Monako je u strašnoj formi. Vezao je sedam pobeda i još je u igri za titulu, međutim primarni cilj mu je da obezbedi Ligu šampiona, što će manje-više i učiniti ako dobije Lion. Kneževi su zaboravili kada su primili poslednji gol. Bilo je to pre devet utakmica?! Lavovi su prethodna dva susreta izgubili i bod im mnogo neće značiti...

UDINEZE – JUVENTUS, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Juve ne sme da se kocka, prosuo je pet bodova u poslednja tri kola i pobeda u Udinama je imperativ. U suprotnom, plasman u Ligu šampiona mogao bi da bude doveden u pitanje. Golovi ne bi trebalo da izostanu. Na pet prethodnih duela ovih timova došlo je 3+, na četiri od tih pet i 4+. Domaćin je uvek slavio...

SASUOLO – ATALANTA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Sasuolo je vezao četiri pobede, još ne odustaje od ideje da izađe u Evropu, dok je Atalanta dugo bez poraza i u pol-poziciji je kada se radi o trci za Ligu šampiona. Osam prethodnih utakmica protiv Sasuola tim iz Bergama je dobio, svaki put uz najmanje tri gola na meču. Posebno efikasni plavo-crni su bili na poslednja dva susreta – 4:1 i 5:1.

VALENSIJA – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Barselona je posle poraza od Granade na svom terenu izgubila nit u pokušaju da napadne titulu prvaka Španije, a za ovaj duel, kao i sledeći protiv Atletika kod kuće neće moći da računa na trenera Ronalda Kumana. Slepi miševi su pet kola bez pobede i uzeli su samo tri boda, ali je na svakoj utakmici prolazio tip GG, a u četiri od pet navrata i GG&3+. Barselona nije slavila na Mestalji u prvenstvu već četiri i po godine, a prethodna četiri susreta uvek su imali tačno po dva gola.

AJAKS – EMEN, 14.30

(Fudbal, Holandija 1)

Amsterdamska zvona zvone da pozdrave šampione. Odložili su Kopjanici osvajanje titule, ali je ona neizbežna i samo je pitanje trenutka. Ajaks bi već danas pobedom nad Emenom, četiri kola pre kraja, mogao da osigura šampionsko zvanje. Kopljanici imaju 12 bodova prednosti ispred PSV-a, a Emen im baš leži. Na svakom od četiri prethodna duela Ajaks je snavio tako što je rivalu spakovao pet golova.

ZENIT – LOKOMOTIVA MOSKVA, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Derbi dva najbolje plasirana tima ruskog prvenstva. Lokomotiva bi pobedom ponovo otvorila šampionsku trku u samom finišu, dok bi Zenit praktično overio titulu protiv najvećeg konkurenta. Prvi meč u sezoni završen je bez golova, dok je u poslednje tri godine Zenit na svom terenu samo jednom savladao Lokomotivu. Tim Marka Nikolića vezao je pet pobeda na gostovanjima, Zenit ih ima tri kod kuće.

MILVOKI – BRUKLIN, 21.30

(Košarka, NBA liga)

Pravi spektakl s Istoka u evropskom terminu. Milvoki igra dosta promenjivo u poslednje vreme, mada je kod kuće uspeo da veže dve pobede, obe protiv Filadelfije, čime je stavio tačku na crnu seriju. Bruklin je pre dve noći poražen od Portlanda na svom terenu, još se bori s povredama, ali bi trebalo Irving i Durant da budu maksimalno spremni za susret.

D. LAJOVIĆ – D. ŠAPOVALOV, 14.30

(Tenis, ATP Madrid)

(1.50) D. Lajović - D. Šapovalov (2.41)

Lajović i Šapovalov dosad nisu ukrštali rekete. Obojica imaju po tri meča na šljaci u poslednje vreme, s tim što je Lajović u seriji od četiri poraza na četiri različita turnira. Tri od ta četiri poraza dogodila su se u trećem setu. Šapovalov je jedan meč na šljaci dobio, a jedan izgubio takođe u tri seta.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara