NAJAVA DANA (nedelja, 25. oktobar): Everton čuva epitet nepobedivosti, Zvezda vida evropske rane na Javoru

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.10.20. | 08:07

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

SAUTEMPTON – EVERTON, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Sveci na Sent Merisu dočekuju hit Premijer lige, Everton koji je preživeo i Mersisajd derbi i od mogućih 15 ima 13 bodova. Sautempton je nakon uvodna dva poraza vezao dve pobede i remi i poprilično ranjiva odbrana Karamela strahovaće od Danija Ingsa. Karlo Anćeloti će u pohod na petu prevenstvenu pobedu krenuti bez suspendovanog Rišarlisona, povređenog Šejmusa Kolmana i najverovatnije Hamesa Rodrigeza. U poslednjih sedam odmeravanja snaga ovih rivala, obe ekipe postizale su bar po gol.

ARSENAL – LESTER, 20.15

(Fudbal, Engleska 1)

Tobdžije su se mučile na startu Lige Evrope i na kraju pobedile bečki Rapida, Lester je rutinski overio Zorju sa 3:0. Sada ih očekuje međusobni okršaj na Emirejtsu koji bi uprkos tome što je Arsenal označen kao favorit mogao da bude izuzetno neizvestan. Poslednja tri njihova okršaja u Premijer ligi donela su remi i dve pobede Lestera i nijednom nije palo više od tri gola.

BENEVENTO – NAPOLI, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Napolitanci su raspucani na startu sezone. Pobedili su Đenovu 6:0 i Atalantu 4:1, međutim između ta dva meča zavukao se poraz od Juvea (3:0) koji sreću kvari. Benevento je na vrlo zadovoljavajućih šest bodova, ali uz ime mu stoji epitet najlošije odbrane lige – dva puta je primao po pet golova, ukupno je odbrana kapitulirala 12 puta. Mogla bi četa Đenara Gatuza ponovo da podivlja...

JUVENTUS – VERONA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Juve protiv Verone ne bi smeo sebi da dopusti sličan kiks od pre nedelju dana kada mu je Krotone uštinuo dva boda. Tri puta uzastopno međusobni dueli Bjankonera i žuto-plavih završavani su rezultatom 2:1, s tim što je poslednji put slavila ekipa Ivana Jurića. Ipak, sve osim pobede Stare Dame koja je posle četiri kola već dva puta remizirala, predstavljalo bi svojevrsno iznenađenje.

NICA – LIL, 17.00

(Fudbal, Francuska 1)

Nema mnogo pravila i zakonitosti kada se sastaju Nica i Lil. Klub sa Alijanc Rivijere na svom terenu izaziva lidera koji je vezao tri pobede sa devet postignutih i bez primljenog gola. Orlovi su izlazili kao pobednici iz prethodna dva prvenstvena duela, a padali su Nant i Sent Etjen. Sada se nadaju da mogu da budu prvi tim ove sezone koji će naneti poraz Dogama.

LION – MONAKO, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

U Lionu se s osmehom na licu sećaju poslednjeg okršaja sa Monakom kada je na stadionu Luj II bilo 3:0 za goste. Ove sezone ne briljiraju ni jedni, ni drugi, a Lion je tim sa najviše remija u Ligi 1 posle sedam kola. Ipak, remi u njihovim međusobnim mečevima nije viđen devet puta uzastopno. U tom periodu Dečaci su pobeđivali šest puta, a Monako svega tri.

VERDER BREMEN – HOFENHAJM 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Tim koji je sezonu u Ligi Evrope otvorio pobedom protiv Crvene zvezde 2:0, gostuje rivalu protiv kojeg je vezao dve pobede, obe sa po tačno tri postignuta gola. Međutim, ekipa sa Rajn-Nekar arene je u padu forme u domaćem šampionatu gde je u prethodne dve runde gubila od Ajntrahta i Borusije Dortmund. Verder u prvenstvenim mečevima kod kuće nije pobedio Hofenhajm od aprila 2014. godine.

CRVENA ZVEZDA – JAVOR, 21.00

(Fudbal, Srbija 1)

Izabranici Dejana Stankovića posle poraza od Hofenhajma u Zinshajmu dočekuju Javor koji nisu pobedili u prethodnom odmeravanju snaga u novembru 2019. godine. Tada je bilo 1:1, a pre toga crveno-beli su pobeđivali devet puta uzastopno. Ivanjičani ove sezone primaju skoro dva gola po utakmici, Crvena zvezda u proseku daje 3,5. Pritom Javor u prošle četiri posete stadionu Rajko Mitić nije postigao gol.

KADIZ – VILJAREAL 16.00

(Fudbal, Španija 1)

Novajlija u španskoj eliti je u prošlom kolu skinuo skalp šampionu Real Madridu, a Žuta podmornica je spojila pobedu 2:1 protiv Valensije sa petardom Sivasu u Ligi Evrope. Na stadionu Ramon de Karansa sastaće se timovi koji niti primaju previše golova, niti su naročito raspucani. Domaćin posle šest rundi ima gol razliku 6:6, Viljareal 8:8. Standardni španski prvoligaš je poslednja dva međusobna okršaja rešio u svoju korist.

FENERBAHČE – TRABZON 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Vicešampion je očajno počeo sezonu sa svega jednim trijumfom iz pet utakmica. Brojka od pet golova iz isto toliko utakmica pokazuje da tim sa obale Crnog mora nije uspeo da nadomesti odlazak najboljeg strelca Turske iz prošle sezone Aleksandra Serlota. Fenerbahče je favorit, ali imajte u vidu da nije pobedio Trabzon na prethodnih devet utakmica, pet remija i četiri poraza. Kada se ovi rivali sastaju tradicionalno dolazi tip gg, a to se dogodilo poslednjih devet puta.


tagovi

najava danafudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara