©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 11. jun): Azuri otvaraju Evropsko prvenstvo, Orlovi u Japanu, a Nole sa Nadalom

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.06.21. | 07:53

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

TURSKA – ITALIJA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Azurima možda nedostaju nekada tako zvučna imena, ali je pod vođstvom Roberta Mančinija evidentno je da je ekipa pronašla svoj ritam. Italijani pobeđuju u nizu, pa poslednično očekuju puno od evropske smotre. Turska je takođe podigla nivo svoje igre, selektor Šenol Guneš na raspolaganju ima vrlo čvrstu i organizovanu ekipu, koja može da predstavlja problem svakoj velikoj selekciji na Evropskom prvenstvu.

JAPAN – SRBIJA, 12.25

(Fudbal, međunarodna prijateljska utakmica)

Orlovi sa Draganom Stojkovićem Piksijem na klupi izgledaju drugačije, odnosno energičnije, a dalo se primetiti i da su eksperimenti u vidu angažovanja debitanata na utakmici s Jamajkom uspeli. Selektoru i timu će biti znatno teže sa Japanom koji se u kvalifikacijama za SP pokazao kao mašina za davanje golova. Moraće Srbija čvrsto da postavi odbranu!

SLAVIJA MOZIR – MINSK, 17.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Nestabilne forme ekipa, plus šuplje odbrane oba tima, koje su na 11 utakmica primile po 20 golova obećavaju efikasan meč. Slavija je međutim u većoj dubiozi, budući da je nanizala dva uzastopna poraza. Minsk iz prošlog kola ima neugodan poraz od 5:0 iz utakmice sa Gomeljom, ali i sećanje na tri uzastopne pobede na mečevima para.

BGU ENERGETIK – GOMELJ, 19.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Gomelj brani treće mesto od Ruh Bresta, u prošlom kolu postigao je pet golova na utakmici s Minskom, pa ima pravo da se nazove favoritom u gostima. Istina, nije ni Energetik baš sasvim tanak u poslednje vreme, ali daleko je od forme Gomelja. Bili bi oni zadovoljni i ponavljanjem remija sa poslednjeg meča para kako im je krenuo ovogodišnji šampionat.

VIRTUS BOLONJA – MILANO, 19.00

(Košarka, Italija 1, plej-of, finale)

Ovo je četvrta utakmica, a Virtus Bolonja u šaci ima 3:0 u pobedama. Gotovo je, teško ovde Manekeni mogu da urade nešto, jer rezultat 76:58 sa prethodne utakmice pokazuje da su već digli ruke i predali se. Domaćin treba još samo da ih dokusuri, pa će tipovanje na postavljene margine biti izazovno u svetlu procene njihovih objektivnih mogućnosti naspram euforije koja već drma sastav Bolonje.

BARSELONA – TENERIFE, 22.00

(Košarka, Španija 1, plej-of, polufinale)

Malo ko je verovao da Tenerife može do 1:1, ali i to se desilo. Na drugoj utakmici ovaj tim je slavio sa 80:68, što je onima koji su verovali u čudo donosilo baš lepe koeficijente uz tip na konačan ishod. Međutim, Barsa sada sprema odmazdu, a ne verujemo da će na svom parketu dozvoliti da joj jednog Gasola utiša gost koji je čini se svog džokera već iskoristio.

MEGA – CRVENA ZVEZDA, 20.00

(Košarka, Superliga, finale)

Kako je zablistala protiv Partizana, tako se pred Zvezdom i ugasila Mega. Košarkaši Dejana Radonjića odigrali su gotovo perfektnu utakmicu, diktirali ritam i na kraju veoma ubedljivo slavili rezultatom 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13). Najefikasniji akter utakmice bio je Ognjen Dobrić koji je meč završio sa 20 poena i šest skokova, a pratio ga je Aleksa Radanov koji je postigao 15 koševa. Realno je da Zvezda zaigra do rutinske pobede.

SAD – SRBIJA, 18.00

(Odbojka, Liga nacija)

Odbojkaši Srbije postali su specijalisti za preokrete. Trikolori su prošle nedelje pali posle pet setova. Iran je vodio sa 1:0 i 2:1 u setovima, ali Orlovi su uspeli i to da okrenu i osvoje dva boda protiv Iranaca - 3:2 (21:25, 25:15, 26:28, 25:22, 15:7), koji su do ovog meča imali pet vezanih pobeda u trećem izdanju Lige nacija za odbojkaše u italijanskom Riminiju. Lakše bi trebalo da bude sa Amerikancima koji su dobijali samo jako loše selekcije, poput Australije i Argentine.

N. ĐOKOVIĆ – R. NADAL, 17.35

(Tenis, Rolan Garos)

Rafa je 13 puta osvajao Rolan Garos, pa će meč za Novaka biti svakako ključan, odnosno preloman trenutak na turniru. Ne zaboravite, samo su Đoković i Robin Soderling uspeli da doakaju Rafaelu Nadalu na šljaci ovog turnira. Kada sve to znamo, onda nije ni čudo što ovaj susret unapred proglašavamo za epski teniski klasik.

S. CICIPAS - A. ZVEREV, 14.55

(Tenis, Rolan Garos)

Ma ko da bude bolji, ne gine mu velikan u finalu... Da se ne zavaravamo, ova podloga odgovara podjednako i jednom i drugom, ali se čini da je trenutno Cicipas za nijansu spremniji. Možda je ovo prilika da se osveti Zverevu koji ga je pobedio u martu u finalu turnira u Akapulku. Tada se igralo na tvrdoj podlozi, ali Rolan Garos je sasvim druga priča.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara