NAJAVA DANA (petak, 15. januar): Rimski i portugalski derbi, Zvezda u Valensiji

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.01.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MONPELJE – MONAKO, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Izabrane vesti

Monaku je potrebna dvojka zbog bega od Marselja i Rena, a Monpelje je skoro pa idealan suparnik budući da u poslednje vreme beleži pad forme. Sa poslednja četiri domaćinstva ovaj tim ima tri poraza, plus remi sa Nantom, što znači da Monpelje može da pokuša osvetu X ishoda sa poslednjeg susreta para iz oktobra prošle godine.

LACIO – ROMA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Ovo će biti 175. okršaj dva tima u zvaničnim utakmicama, a ukupno 153. međusobni meč u Seriji A. U ukupnom skoru Roma ima 65 pobeda, a Lacio 46, dok su 63 utakmice završene nerešenim rezultatom. Poslednja dva derbija bila su prilično napeta i završena su rezultatom 1:1, a od poslednjeg, koji je odigran 26. januara 2020. godine, prošlo je skoro godinu dana, pa nema sumnje da su se svi u Večnom gradu ozbiljno uželeli fudbalske svetkovine.

UNION BERLIN – BAJER LEVERKUZEN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Aspirindžije bez sedmorice, a posle pobde od 4:1 nad Ajntrahtom u šesnaestini finala Kupa Nemačke gostuju u Berlinu. Union je pre ovog meča u istom takmičenju otišao u X sa Volfsburgom kada je štiklirana i GG4+ igra. Inače baš ovaj tip obeležio je poslednje dve pobede Leverkuzena na mečevima para, a čini se da je i ovog puta postava Aspirindžija jača, odnosno bliža konačnoj pobedi.

SPORTING – RIO AVE, 19.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Samo čudo može da spreči dolazak keca u Lisabonu. Naime, Sporting je jedini neporažen u Primeiri, ima moćnu gol razliku od 30:8, dok Rio Ave ima tek jednu pobedu nad Portimonenseom sa poslednjih pet utakmica. Inače poslednji meč para pre skoro godinu dana okončan je sa 1:1, pa će se Sporting svetiti rivalu, ali i iskupljivati za poraz od Maritima u Kupu Portugalije. Dakle, ništa od duple krune, što obećava furiozan nastup domaćina u 14. kolu šampionata.

PORTO – BENFIKA, 22.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Sporting je na plus četiri boda u odnosu na rivale ovog para, a ko će mu u budućnosti biti bliži odlučuje upravo ovaj meč. Naime, Porto i Benfika su egal na tabeli, dok domaćin ima tek nešto ubojitiji napad. Uzgred, Porto ima za sobom četiri uzastopne pobede na mečevima para. Dakle, domaćinu će to psihološki goditi, pa će Benfika morati da se pomuči kako bi rivala savladala na njegovom bunjištu.

FCSB – ASTRA ĐURĐU, 19.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Astra se valjano popravila, ali će se naći na velikom iskušenju u gostima vođi rumunske elite. Međutim, nije strano ovom klubu da dobija FCSB, pošto je zabeleženo da je Astra dobila tri od poslednjih pet međusobnih susreta na kojima u poslednja četiri navrata nije izostala 3+ igra. U svakom slučaju, a mimo te tradicije epitet fudbalski boljeg rivala svakako je na strani domaćeg sastava.

GENČLERBIRLIGI – KARAGUMRUK, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Genčlerbirligi po svaku cenu želi da održi minimalnu distancu u odnosu na fenjerašku grupicu. Na to se neće obazirati svakako kvalitetniji Karagumruk koji u goste ne dolazi da izgubi, već da se nadigrava. Ovo bi po svim parametrima mogla biti egal utakmica, a domaći će se truditi da na ovom meču zaborave sramotu koju im je nanela Galata u prošlom kolu kada ih je potukla sa 6:0.

BAJERN – REAL MADRID, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Debi Bavarci dočekuju svesni da ih je Real prošli put valjano nasamario kada su iz Madrida ispraćeni s porazom od 100:82. Ovog puta Španci za sobom imaju poraz od Milana od 76:80 što će Bavarci pokušati da iskoriste kao i prednost domaćeg parketa koji je ujedno i veliki adut na svim mečevima nemačkog tima. Međutim, Real Madrid je prilično dobar na strani pa treba očekivati možda i tesan rezultat, što ukazuje na gotovo neizbežnu analizu nizova rezultata oba tima kako bi se valjano procenile ponuđene margine za tipovanje na ovom paru.

VALENSIJA – CRVENA ZVEZDA, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Dramatičan finiš presudio je poslednju utakmicu para koju je Crvena zvezda u decembru dobila sa 76:73. Sada je red na revanš u gostima i to nakon poraza koji je tim Dejana Radonjića doživeo u utakmici sa Fenerbahčeom koji je iz Beograda otišao s rezultatom 71:73. Definitivno Zvezdi ne može da bude lako u gostima, pa nam ostaje da vidimo šta i koliko mogu Beograđani koji su Špance na njihovom terenu dobili poslednji put 2017. godine.

FMP – SPLIT, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Biće ovo debi za nekolicinu novopridošlih Pantera koji će se u hodu navikavati na saigrače kao što se ostatak tima u hodu navikavao na rad trenera Bojana Đerića, koji je pre izvesnog vremena zamenio Vladu Jovanovića. Ta promena se pokazala korisnom, jer je ekipa iz Železnika pred smiraj 2020. godine iznenadila Cedevitu Olimpiju (91:88) i to samo pet dana pošto je ispustila devet poena prednosti u produžetku i pobedu kod kuće nad Megom (92:91). Uzgred, Panteri su definitivno kvalitetniji od Splita.



tagovi

Internet klađenjesportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara