NAJAVA DANA (petak 15. novembar): Euro kvalifikacije, Evroliga, ATP London...

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.11.19. | 08:48

Pogledajte koji nas to najvažniji događaji očekuju u toku dana

BIH - ITALIJA, 20.45
(Fudbal, Euro kv)
Italija je u seriji od osam pobeda na svih osam mečeva kvalifkacija za Euro (i pritom je postigla na svakom najmanje po dva gola), te je brigu o plasmanu odavno prebrinula. Zmajevima, koje predvodi Robert Prosinečki pak tri boda produžavaju nadu da bi mogli da se dokopaju tog toliko željenog drugog mesta.

RUMUNIJA - ŠVEDSKA, 20.45
(Fudbal, Euro kv)
Obe selekcije se bore za drugo mesto zajedno s Norveškom. Tri krune su u prednosti, pošto su trenutno iza vodeće reprezentacije Španije sa 15 bodova, jednim više od Rumuna koji su na trećoj poziciji, i četiri od Norvežana koji zauzimaju četvrto mesto. Dosad su se susretali pet puta. Poslednji put u martu ove godine kada su Šveđani upisali prvu pobedu u istoriji protiv Rumuna (2:1).

Izabrane vesti

BRAZIL - ARGENTINA 18.00
(Fudbal, prijateljski meč)
Pre četiri meseca Brazilci su u Belo Orizonteu savladali Argentinu (2:0) i utabali put ka osvajanju Kopa Amerika, međutim, otad ne mogu da se „sastave“, dok je Gaučose možda baš taj poraz naterao da promene neke stvari u reprezentaciji, u međuvremenu su zaigrali bolje i beležili obećavajuće rezultate.

SRBIJA U21 - ESTONIJA U21 19.00
(Fudbal, Euro M19 kv)
Ako selekcija Ilije Stolice misli da se umeša u borbu za plasman na Euro onda mora da ostvari dve pobede na predstojećim kvalifikacionim mečevima. S obzirom na prethodne rezultate Estonaca sa ozbiljnijim selekcijama iz ove grupe, kec se može iskombinovati i sa 3+. Ipak, Orlići zbog važnosti meča verovatno neće previše srljati, pa bi „sigurna pobeda“ mogla da bude ujedno i sigurniji tip za klađenje.

CSKA – FENERBAHČE 18.00
(Košarka, Evroliga)
Njihovi susreti u Moskvi poslednjih godina su uvek na ivici žileta i još od septembra 2011. nije odigran susret da nije bio na jednu ili dve lopte. Tačnije, od početka ere Želja Obradovića u Feneru. Aktuelni evropski šampion jeste dobio poslednji, ali Fenerbahče je slavio u četiri prethodna sudara u glavnom gradu Rusije. Kec bi trebalo da bude realnost, ali mi vam predlažemo da probate sa poenima, plus ili minus, opet zavisno od granice. Ove ekipe su u Moskvi najčešće u rasponu između 138 i 156 poena.

ZVEZDA - ASVEL, 19.00
(Košarka, Evroliga)
Asvel je tim koji svoje rivale pokušava da svede na manji broj poena i napadačka linija je posle Zenitove najslabija u Evroligi. Ove sezone još ne zna za pobedu u gostima i rivalima je prosečno dozvoljavao čak 85 poena. Ako Zvezda napadački bude na nivou utakmice s Himkijem, možete očekivati keca uz plus poene.

OLIMPIJAKOS - ŽALGIRIS, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Žalgiris u Dvoranu mira i prijateljstva dolazi kao blagi favorit, pošto je Olimpijakos i dalje u potpunom rasulu. Na svom terenu crveno-beli su u nizu od tri poraza i samo im je Valensija došla šaka. Žalgiris je prvog dana novembra dobio Fenerbahče u Istanbulu i bio konkurentan Olimpiji u Milanu i to su zasad jedina dva evropska gostovanja. Treba rizikovati s dvojkom, pogotovo jer gigantu iz Kaunasa nije strano da se sladi u Pireju, što potvrđuje podatak od tri pobede u prethodna četiri susreta.

VALENSIJA - BAJERN, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Valensija i Bajern igraju za zlata vrednu pobedu u elitnom takmičenju. Domaćin je dosad uzeo meru samo Asvelu i to kod kuće, dok je Bajern na gostovanjima dosad bio prilično loš. Tu izuzimamo prošlonedeljni meč s Fenerom, gde su igrači Dejana Radonjića bili vrlo dobri do poslednje četvrtine, u kojoj su protivniku dozvolili da se previše razmaše i tako pogubili konce. Valensija je u velikom problemu posle povrede svog ponajboljeg igrača Sema van Rosoma koga neće biti narednih mesec dana. I ovde treba probati s dvojkom, mada je možda bolje da gađate hendikep dvojku.

NADAL - CICIPAS, 15.00
(Tenis, ATP London)
Mladi Grk je već obezbedio plasman u polufinale, a i ima problema sa povredom stopala. S druge strane, Nadal juri prolazak među najbolja četiri čime bi se približio glavnom cilju u Londonu, a to je ostanak na prvom mestu ATP liste. Pored toga, Španac vodi sa 4-1 u duelu sa Atinjaninom, mada nikada do sada nisu igrali u zatvorenom.

MEDVEDEV - ZVEREV, 19.00
(Tenis, ATP London)
Danil Medvedev još nije pobedio na ovom turniru i nema više nikakve šanse za plasman dalje. Zverev ima, ali samo ukoliko on pobedi, a Nadal izgubi od Cicipasa koji se sigunro neće previše pretrgnuti pošto prvi iz ove grupe ide u polufinalu na drugog iz druge, a to su Federer ili Đoković.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara